Política

Millo afirma que si la majoria dels catalans vota partits independentistes el PP “seuria a parlar”

El portaveu popular rebutja que la Generalitat pugui convocar un referèndum i alerta que s'han de complir les lleis

Treu ferro a les declaracions d'Alejo Vidal-Quadras i recorda que ha estat elegit democràticament

El portaveu del PP de Catalunya, Enric Millo, ha afirmat que si dels propers comicis en surt una majoria independentista el seu partit s'asseuria a negociar.

El popular ha considerat en una entrevista a Ràdio Girona-SER que “si la majoria dels ciutadans votessin partits que els seus programes electorals diguessin que es volen separar d'Espanya, el PP en parlaria”. “Les coses s'han de parlar. La grandesa de la democràcia és parlar, i seure a taula i negociar”, ha afegit. El portaveu dels populars ha precisat que encara està per veure què passarà a les eleccions del proper 25 de novembre.

Això no obstant, Millo s'ha mostrat contrari a què Catalunya iniciï un procés d'independència, de la mateixa manera que ha rebutjat que la Generalitat pugui convocar un referèndum. “Hi ha una llei, la Constitució, que explica quin és el procediment per fer consultes”, ha subratllat. Amb tot, ha recordat que “el dret a decidir literalment no cal que te'l doni ningú” perquè “cada dia decidim coses i cada quatre anys decidim qui ens governa”.

El popular ha admès que aquesta campanya electoral pot tenir un to tens, però ha volgut treure ferro a declaracions com les del vicepresident del Parlament Europeu, Alejo Vidal-Quadras. L'eurodiputat del PP va demanar que les forces de seguretat espanyoles anessin preparant un cap per fer-se càrrec dels Mossos d'Esquadra si Catalunya iniciava un procés de secessió. “Vidal-quadras no és feixista, és un demòcrata i ha estat triat democràticament. Una altra cosa és que expliqui les coses amb més o menys contundència. I hi ha un article de la Constitució que diu el que ell explica”, ha remarcat.

Millo però, que no creu que s'arribi “a aquest extrem”, ha alertat que perquè tot segueixi així s'hauran de complir les lleis en vigor i sobretot la Constitució. “Si la radicalitat dels que actuen al marge de la llei continua creixent, és imprevisible el que pot arribar a passar; tot depèn de la radicalitat dels que actuen al marge de la llei. Si actuem dins de la legalitat ningú ha de patir per res”, ha sentenciat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.