Política

Schulz insta a castigar Vidal-Quadras a les urnes

L'eurodiputat del PP incomoda l'eurocambra amb les amenaces militars

La carrera política d'Alejo Vidal-Quadras també s'apaga a Brussel·les. El president del Parlament Europeu, Martin Schulz, li va haver de picar ahir el crostó després d'haver rebut més de 40.000 cartes de queixa per unes amenaces militars contra Catalunya que han incomodat no pas pocs eurodiputats. El socialista alemany no el farà plegar ni l'obliga a rectificar, però sí que insta els catalans a castigar-lo a les urnes. Fins i tot envia un missatge de suport i complicitat subtil al milió i mig de persones que es van manifestar per la Diada: “L'eurocambra està completament compromesa amb la llibertat d'expressió i, per tant, respecta el dret dels ciutadans a manifestar-se pacíficament”.

En un toc d'atenció públic i insòlit, Schulz es desmarca de Vidal-Quadras i aclareix que, quan reclama al govern del PP que “vagi preparant un general de brigada de la Guàrdia Civil”, en cap cas no parla “en qualitat de vicepresident de l'eurocambra”, sinó que “només està donant la seva opinió personal”. En una carta (educada, molt políticament correcta) als eurodiputats catalans, que va penjar a la seva web i va fer córrer pel Twitter, Schulz defensa que “correspon als votants de Catalunya valorar” les declaracions de Vidal-Quadras a les urnes i no a ell “jutjar-lo ni prendre mesures disciplinàries”.

“Vidal-Quadras ja resta més que suma, està políticament mort”, admeten fins i tot alguns dels seus companys del PP als passadissos de Brussel·les. La poca credibilitat que li quedava la va perdre quan va forçar un minut de silenci conjunt de l'hemicicle per a Manuel Fraga i Vaclav Havel (equiparant l'exministre franquista amb l'expresident txec que va liderar la revolució contra quatre dècades de dictadura soviètica). I al gener va perdre molts vots en l'elecció de la nova mesa del Parlament Europeu, i va caure de la vicepresidència segona a la cinquena. Però, tot i haver quedat desautoritzat, ahir hi va tornar, ja que va replicar a Schulz que “l'ofensiva separatista no té res de pacífica ni de democràtica”. L'encara eurodiputat, que té assumit que no repetirà en unes llistes del PP que elabora la seva enemiga Sánchez-Camacho, va acusar els independentistes d'estar “atacant l'ordre constitucional” en un “exercici molt perillós d'ingratitud, insolidaritat i irresponsabilitat”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.