Política

Chacón no accepta “en absolut” una consulta sobiranista

Troba inconcebible triar entre “el papa i la mama”, i creu que tot plegat és una jugada de Mas per tapar el seu fracàs

Nova bicefàlia a les files socialistes. Mentre que al matí el candidat del PSC, Pere Navarro, defensava, després d'una reunió amb la UGT, la necessitat de preguntar als ciutadans què volen, li sortia un nou plat trencat al si del partit. Era, en aquest cas, l'excap de llista per Barcelona en les últimes eleccions estatals, Carme Chacón, qui trencava les tesis de Navarro. Ho feia en una entrevista a Antena3, en què assegurava que “en absolut” comparteix que a Catalunya es convoqui una consulta sobre la independència. I és que la seva resposta no deixava lloc a cap dubte: no vol una consulta i ho exemplificava amb la frase: “Em sento catalana i espanyola, i em sembla inconcebible que vingui un president com Mas a dir-me que he d'escollir entre el papa i la mama.” Per ella, la convocatòria de la consulta simplement respon al fet que Artur Mas vol tapar el seu fracàs al govern.

Culpa dels espanyols

També va reconèixer que no és seva tota la culpa, que també en tenen els sectors “immobilistes espanyols” que neguen el camí cap al federalisme. És a dir, tornada a les tesis que promulga Navarro. En el grup dels immobilistes situa el PP i membres de l'exèrcit que amenacen d'enviar tancs si Catalunya és independent. Una cosa que “amb mi de ministra de Defensa, no passaria”, va concloure.

Navarro va evitar valorar les manifestacions de Chacón perquè va dir que no les coneixia. De fet, les feia quan ell era amb Josep Maria Álvarez, de la UGT. Per això es va limitar a assegurar que la política s'ha de basar a consultar els ciutadans per saber quines inquietuds tenen, i que la consulta ajudi a aportar solucions. Va insistir a dir que en el seu programa electoral es faran aquestes incorporacions.

El candidat del PSC també va marcar-se un altre objectiu: que els catalans recuperin els drets que han vist perduts per les retallades dels governs del PP i CiU.

Ros se suma a CiU a Lleida i vota pel dret a decidir

El PSC de Lleida, amb majoria absoluta, va votar ahir a favor de la moció presentada per CiU en defensa de la transició nacional i el dret a decidir. La moció sobiranista, que també es va aprovar a Mataró, dóna suport als acords del Parlament, en què els socialistes es van abstenir. No obstant això, l'alcalde del PSC, Àngel Ros, i el seu grup van ser fidels, als seus postulats i al manifest que van signar per reclamar que el PSC faci una pas endavant que inclogui el dret a l'autodeterminació. Tot i això, la portaveu socialista, Marta Camps, va manifestar que no aposten per la independència i sí per un diàleg amb l'Estat. En acabar, Ros va insinuar que serà cap de llista per Lleida.

j.t.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.