Opinió

Barrejar política i esport? Mai!

“Quina mania que ens ha agafat ara a tots d'haver d'aclarir que el Barça-Madrid no té res a veure amb la política! Mai de la vida!”

Quina mania que ens ha agafat ara a tots a haver d'aclarir que política i esport no tenen res a veure. Mai de la vida, en cap cas, política i esport han tingut res a veure! Si això ja ho sabem tots! No s'hi han fixat que en uns Jocs Olímpics esport i política mai no es barregen, i que cap ni una de les decisions que es prenen té res a veure amb la política? Que mai es parla de l'espíritu nacional en els partits de la roja, i que Rajoy no l'ha posat mai d'exemple? Si al Bernabéu el Barça no hi va poder jugar la final de la copa del Rei va ser perquè havien de fer obres als lavabos, no pas per cap qüestió política. I mai, és clar, la política ha tingut res a veure amb el fet que Catalunya no hagi estat reconeguda internacionalment per competir amb les seves pròpies seleccions esportives nacionals. Ha estat sempre una decisió purament esportiva, que al món ja hi massa seleccions i s'haurien de fer massa partits. Aclarit, doncs, un cop més i de forma innecessària que política i esport no tenen res a veure, agafin avui l'estelada i vagin cap al Camp Nou a veure el mosaic amb la senyera. Que els centenars de periodistes estrangers acreditats ho vegin amb els seus propis ulls, i que facin com ahir ja feia la CNN, que explicava als seus oients l'origen d'Els segadors i què va passar l'11 de setembre del 1714 i les seves conseqüències. O com The Independent, que aprofitava la prèvia del partit per parlar de Catalunya i Espanya i comparava l'ambient d'avui amb el del primer Barça-Madrid després de la mort de Franco. Avui, el Camp Nou serà un aparador de cara al món. I, com quan juga la roja, res tindrà a veure amb la política.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.