Societat

Santa Cruz de Moya acull la celebració anual del Maquis

L'ofrena floral ha donat pas als parlaments habituals dels supervivents dels guerrillers en la lluita contra el règim de Franco

Una vegada més i com cada any, durant el primer diumenge del mes d'octubre, el nombrós col·lectiu de persones que encara té present el que va significar la darrera guerra civil i els dos costats de la contesa, s'han tornat a reunir al “Cerro Moreno” de Santa Cruz de Moya amb l'objectiu de retre un sentit homenatge a la figura del guerriller.

En aquesta ocasió, i després de realitzada l'ofrena floral als caiguts en aquesta contrada i en la resta de zones on hi havia establerts el Maquis, l'alcalde de la vila, ha donat la benvinguda als assistents i ha deixat pas als parlaments previstos.

Unes salutacions ben encoratjadores protagonitzades per Lluís Martí de l'Amical de Catalunya dels antics guerrillers espanyols a França i Helene Martínez, filla de Miguel Soriano, més conegut per Andrés.

En aquesta ocasió ha estat l'actriu Pilar Bardem, l'encarregada de la lectura del manifest unitari de les associacions convocants i l'acte ha comptat amb la participació de Lluís Pastor i Lourdes Guerra.

En el moment de redactar aquesta crònica, s'hi celebrava el clàssic menjar de germanor a la sala polivalent d'aquesta localitat de la demarcació de Terol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.