Política

CDC i UMP oficialitzen un acord electoral a Catalunya Nord

La decisió es va prendre en una reunió el mes de març a Figueres entre Artur Mas i el líder de la dreta nord-catalana François Calvet

La signatura de l'acord es fa amb Jordi Vera a la població del Soler, on Calvet és el batlle

Aprofitant un desplaçament oficial a Figueres, el passat 9 de març, el president Artur Mas es va reunir amb el senador François Calvet, líder nord-català del partit conservador francès UMP–en una reunió que no figurava en l'agenda oficial– per posar les bases de futurs acords electorals sobretot a Perpinyà entre la dreta rossellonesa i la secció nord-catalana de CDCmra, presidida per Jordi Vera.

Després de mesos de negociacions entre els dos partits l'acord oficial es signa ara a l'ajuntament del Soler, població on Calvet és el batlle. Aquest acord instaura un canvi d'aliances polítiques de Convergència Democràtica de Catalunya a la Catalunya Nord. El seu president Jordi Vera va ser elegit regidor a l'ajuntament de Perpinyà en coalició amb el Partit Socialista francès i, posteriorment, va absorbir una part dels militants nord-catalans del partit centrista Modem. A Perpinyà, actualment, Vera forma part del grup municipal Centristes Catalans amb Clotilde Ripoull, militant de CDC procedent del Modem que no amaga la voluntat de ser candidata a l'alcaldia de Perpinyà en les properes eleccions municipals.

Actualment CDC de Catalunya Nord disposa de nou alcaldes, tots ells novament incorporats al partit després de ser elegits amb altres etiquetes polítiques, sigui del Partit Socilista sigui de la conservadora UMP.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.