Política

Un 74,1% dels catalans està a favor d'un referèndum d'autodeterminació

La majoria dels enquestats pel Centre d'Estudis d'Opinió dóna suport a una consulta per decidir si Catalunya ha d'esdevenir un nou estat d'Europa

CiU s'imposa el 25-N i el PSC s'enfonsa, segons el baròmetre d'intenció de vot

Creixen el nombre d'indecisos, que representen el 34%

CiU agafa distància i guanyaria les eleccions del 25-N amb un 26,3% dels vots. Segons l'última enquesta del CEO, el PSC s'enfonsa estrepitosament. Passa a ser la quarta força a Catalunya en intenció directa de vot, amb un 3,1%. Li passen pel davant ERC, amb un 5,9%, i ICV-EUiA, amb un 3,4%. El PP també perd suports i es queda amb un 2,8%. Ciutadans obté un 1,4% i, SI, un 1,3%.

L'estudi del CEO també revela que la gran batalla electoral se centrarà en convèncer els indecisos. Són majoritaris: un 34,6%. I es pot deduir que bona part provenen del partit de Pere Navarro atès que, respecte a l'onada anterior, els socialistes perden més de 7 punts.

Els partits defensors de l'estat propi, per tant, s'imposen sobre els partidaris de mantenir o millorar l'encaix de Catalunya amb Espanya. La gran majoria dels catalans, un 74,1%, està a favor de la convocatòria d'un referèndum per decidir si Catalunya ha d'esdevenir un nou estat d'Europa. Només s'hi oposa un 19,9%.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.