Més esport

Onze companys van declarar contra Armstrong

Ciclisme. La Usada denuncia que el US Postal tenia el “més sofisticat i professionalitzat programa de dopatge de la història”

La Usada va fer públiques les acusacions concretes de dopatge que recauen sobre Lance Armstrong, que es basen en el testimoni, entre d'altres, d'onze antics companys seus a l'equip US Postal. “Les evidències demostren, més enllà de qualsevol dubte, que el US Postal va controlar el més sofisticat, professionalitzat i triomfant programa de dopatge que s'ha vist mai en l'esport”, va anunciar l'agència nord-americana, que va enviar ahir mateix el seu informe, d'unes mil pàgines, sobre el cas a la UCI i l'AMA, organismes que hauran de decidir si prenen a Armstrong, que ha renunciat a la seva defensa, els seus set triomfs al Tour de França.

Els onze companys d'equip d'Armstrong que van denunciar el pla de dopatge són Frankie Andreu, Michael Barry, Tom Danielson, Tyler Hamilton, George Hincapie, Floyd Landis, Levi Leipheimer, Stephen Swart, Christian Vande Velde, Jonathan Vaughters i David Zabriskie. També hi ha testimonis de massatgistes i altres persones que van treballar a l'equip del 1999 al 2005.

Els corredors que encara estan en actiu han estat sancionats amb sis mesos de suspensió. “No és fàcil admetre els errors i acceptar el càstig”, assenyala l'agència, que assegura que l'evidència d'un dopatge sistemàtic és “aclaparadora”.

“La conspiració de dopatge del US Postal va ser dissenyada professionalment per impulsar i pressionar els corredors a consumir drogues perilloses, per evitar ser detectats, per garantir la seva confidencialitat i, finalment, per obtenir un avantatge competitiu injust a través de les pràctiques de dopatge superiors. Va ser un programa organitzat per persones que pensaven que estaven per sobre de les regles i que continuen desenvolupant un paper important en l'esport avui dia”, insisteix la Usada en el seu comunicat. L'agència sanciona a perpetuïtat el mateix Armstrong i els metges Michele Ferrari i García del Moral.

George Hincapie va fer un comunicat en què confirmava la seva confessió i assumia que es va dopar fins al 2006.

1.000
Pàgines.
Són les que conté l'informe de la Usada contra Armstrong
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.