Política

Una desena d'encaputxats apedreguen la seu del PSC a Ciutat Vella i hi pinten una estelada a la façana

El partit destaca que aquestes actituds, “creadores de fractura social”, arriben “tot just quan desapareixen del País Basc”

Els fets han passat mentre un grup de militants de les JSC estaven fent activitats dins l'immoble

Quatre encaputxats acompanyats de sis individus més, també amb la cara tapada, han apedregat aquest dijous la seu del PSC a Ciutat Vella, segons han informat fonts del partit. Les pedres han esquerdat alguns vidres i els assaltants també han llançat pintura a la façana, que ha entrat dins l'edifici. Abans de retirar-se, han pintat a l'edifici una estelada i la paraula “culpables”.

Els socialistes afirmen que “sembla que hi hagi algun interessat en què es reprodueixi a Catalunya el fenomen de la kale borroka que tants costos, socials i econòmics, ha tingut per la societat basca”.

El PSC destaca que aquestes actituds, “creadores de fractura social”, arriben “tot just quan desapareixen del País Basc”. “Tots aquells que explícitament subordinen la cohesió social dels catalans als objectius nacionals, obren la porta a la importació de les formes de totalitarisme vandàlic que ja han desaparegut del País Basc”, ha afirmat el PSC en el comunicat on ha informat de l'assalt, que ha tingut lloc quan faltaven deu minuts per les onze del matí als baixos del carrer dels Àngels, 3-5, al barri del Raval de Barcelona.

Els fets han passat mentre un grup de militants de les JSC estaven fent activitats dins la seu del PSC a Ciutat Vella. El partit afirma que “sortosament” no hi ha hagut desgràcies personals i ha destacat que amb una “celeritat sorprenent, menys de 20 minuts, la brigada municipal ha esborrat les dues pintades”.

“Tant l'actitud dels qui renuncien a la imprescindible unitat social, com la de l'actor Joel Joan, anticipant-se a anomenar ‘traïdors' als no independentistes ‘quan es giri la truita', són símptomes preocupants de la deriva totalitària que estan seguint alguns dirigents del moviment independentista a Catalunya”, asseguren els socialistes catalans, que lamenten que “la legítima finalitat d'assolir un objectiu polític es serveixi de mètodes propis d'altres temps i, en qualsevol cas, d'altres llocs”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.