Política

maresme

Una regidora del PP deixa el partit però no el govern de Cabrils

Ana María Sierra manté l'acta i continuarà en el grup de no adscrits portant les àrees de Gent Gran, Sanitat i Consum

La direcció popular la qualifica de “trànsfuga” i reclamarà a CiU que la faci fora

Nova sacsejada en el govern de Cabrils. Si fa pocs mesos l'alcaldessa, Lina Morales (CiU), cessava Alfred Serrano, del grup independent VIC ara l'únic soci que li queda, el PP, també fa aigües. La número dos de la formació i responsable de les àrees de Gent Gran, Sanitat i Consum, Ana María Sierra, ha manifestat al partit que deixa de ser-ne membre, però que no pensa ni tornar l'acta, ni abandonar el govern.

La situació ha crispat les files populars i el seu president comarcal, Diego Sánchez, no ha dubtat a qualificar-la de “falta molt greu i intolerable”. “Sierra no ha entès que l'acta de regidora li va ser atorgada com a membre d'una llista i que, com a tal i malgrat no ser militant, es déu a la disciplina del partit i si l'abandona està obligada a deixar també el càrrec”, assenyala i avança que demanarà a CiU de Cabrils que “apliqui el pacte antitransfuguisme signat en el Parlament i la faci fora”. En tot cas, Sánchez esperarà a rebre la resposta formal de la regidora i a que es notifiqui oficialment la nova situació en el ple de novembre.

En minoria

El president popular no descarta tampoc que en cas que CiU no vulgui trencar amb la regidora Ana María Sierra sigui la portaveu popular, Maria Carmen Torres, qui trenqui el pacte amb la federació nacionalista. Es dóna el cas que tant si marxa una regidora com si marxa l'altra, CiU quedarà en minoria. Per la seva banda, l'alcaldessa considera que la situació creada “respon a un conflicte intern del PP que l'ha de resoldre el mateix partit”. Lina Morales admet que les discrepàncies entre les dues regidores vinculades al PP es van fer evidents des de l'inici del mandat. Tot i això, Morales manté Ana María Sierra en el govern perquè considera que no es tracta d'un cas de transfuguisme “atès que la regidora no ha marxat a cap altre partit”. L'alcaldessa, però, assenyala que davant la possibilitat de quedar-se en minoria no descarta buscar altres aliances entre els partits de l'oposició que li garanteixin una governabilitat estable.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.