Política

L'ANC recomanarà el vot per les opcions independentistes

L'Assemblea s'implicarà en les eleccions del 25-N perquè el clam de la manifestació de la Diada no es perdi

Es planteja redactar un text sobiranista perquè els partits el subscriguin

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) s'implicarà en les eleccions del 25-N perquè l'independentisme en surti reforçat. Evidentment, no es presentarà com a formació política, però sí que treballarà perquè aquests comicis siguin plebiscitaris per l'estat propi. Per aquest motiu demanarà el vot per aquelles forces que es comprometin a avançar per aquest camí. Tot i això, no prendrà posició a favor de cap partit, ja que l'Assemblea sempre defensa que no té connotacions polítiques. Simplement serà una declaració d'intencions sobiranista perquè el clam de la Diada no quedi en l'oblit.

Una de les possibilitats per articular aquest procés és que l'ANC redacti un text netament independentista i que els partits que vulguin el subscriguin. Tampoc no es descarta que algunes organitzacions el puguin incloure en el seu programa. A hores d'ara, els dirigents de l'Assemblea estan sospesant aquestes dues vies i també mantenen contactes discrets amb responsables polítics.

Però fonts de l'ANC deixen clar que l'entitat només estarà al costat d'aquelles formacions que apostin per la independència sense dilació.

Campanya contra la por

Al marge del 25-N, l'associació continua treballant. Un dels reptes és eixamplar la base social que està a favor de la independència i es preparen actes i xerrades sobretot a l'àrea metropolitana, una zona on tradicionalment el sobiranisme ha arrelat poc. També es debaten altres campanyes de sensibilització, com per exemple una que combati la por a la independència. Donar arguments raonats i sensats a favor de l'estat propi català per desmuntar les tesis catastrofistes que asseguren que Catalunya entraria en una crisi galopant, gairebé apocalíptica, si se separés de l'Estat espanyol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.