Política

Barberá acusa Òmnium de catalanitzar el País Valencià

L'alcaldessa de València assegura que fa anys que “pateix” l'avanç independentista del Principat

L'alcaldessa de València, Rita Barberá, va assegurar ahir que no tem que el procés d'independència avance cap al País Valencià i les Illes, perquè “fa anys que patim aquesta pressió”. La primera edil va fer aquestes declaracions durant un desdejuni informatiu en el Fórum Europa acompanyada de diversos ministres i de la vicepresidenta del govern espanyol.

Barberá va insistir que no sentia cap temor perquè “el missatge separatista” del president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, s'estenga pel País Valencià. La batllessa va expressar que la “deriva separatista” de Catalunya “no és nova”, però que en l'actual context és “una tremenda irresponsabilitat”. La líder popular va posar com a exemple de la “pressió catalana” sobre els valencians, l'acció d'Òmnium Cultural a través d'Acció Cultural del País Valencià. Segons Barberá, l'entitat es dedica a “catalanitzar” la cultura valenciana i balear. “Fins i tot ha editat llibres en els quals s'afirma que Joanot Martorell, Ausiàs March i la Dama d'Elx pertanyen a la cultura catalana”, va subratllar. L'entitat va respondre assegurant que Barberá havia “espanyolitzat” el País Valencià durant el seu mandat.

LA FRASE

La deriva separatista de Catalunya no és nova, però ara és una tremenda irresponsabilitat
Rita Barberá
alcaldessa de valència
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.