Economia

El TAV situarà Girona entre les grans destinacions per a les trobades de negocis

Travel Advisors considera que per a la ciutat és fonamental disposar d'una adequada infraestructura de transports per fer arribar els congressistes

El president de Travel Advisors, José Ortiz, va destacar ahir el potencial de la ciutat de Girona com a destinació de congressos i va remarcar que és fonamental que la ciutat tingui una infraestructura de transports adequada “per portar-hi els congressistes i turistes”. Per això, la regidora de Turisme i Comerç de Girona, Coralí Cunyat, va assegurar que l'arribada del TAV, que es preveu per l'abril de l'any vinent, serà vital per obrir encara més les possibilitats de la ciutat en aquest mercat. A tot això, s'hi ha d'afegir “el compromís clar” que l'Ajuntament de Girona manté per assegurar la connectivitat aèria des de l'aeroport Girona Costa Brava”, segons va dir.

Ortiz va assenyalar que l'arribada del TAV “col·locarà Girona entre les grans destinacions de congressos” i es va felicitar que les comarques gironines busquin alternatives a l'actual “dependència que té la demarcació amb la companyia Ryanair”.

La regidora va assegurar als assistents que des del GIC es treballa per aconseguir noves companyies que operin des de l'aeroport de Girona. Va dir també que el turisme en general està creixent a la ciutat, i la prova és que aquest estiu el nombre de consultes a l'oficina de turisme de la Rambla ha augmentat un 60%; a més, va explicar que, gràcies al fet que la revista National Geographic Traveler i la guia Frommers van recomanar la ciutat de Girona com una de les deu destinacions del món per visitar, ha augmentat el nombre de visitants dels Estats Units. També es treballa en el mercat rus, aprofitant els vols de Ryanair.

LA FRASE

L'arribada del TAV serà vital per obrir encara més les possibilitats de la ciutat
Coralí Cunyat
Regidora de Turisme i Comerç

LA FRASE

A més de Ryanair, volem que altres companyies puguin operar des de l'aeroport gironí
Coralí Cunyat
Regidora de Turisme i Comerç

El futur de les agències de viatges

La trobada de Travel Advisors es fa cada any en una ciutat diferent. A Girona, es fa durant dos dies i hi participen representants de Vueling, Iberia, Melià, NH, Barceló, AC-Marriot Hotels, Paradors, Transhotel, Orizonia, Globalia, Avis, Europcar i Amadeus, entre altres operadors que debatran el futur de les agències de viatges. “Travel Advisors ha volgut tractar d'aquest tema durant la trobada amb els representants del grup a causa de la crítica situació de l'economia en general, i del sector de les agències de viatges en particular, en la qual incideix de manera notable la recessió del consum”, van dir.

Entre les jornades que es van fer ahir hi havia la titulada La gestió de la il·lusió i el coeficient d'optimisme en èpoques de canvi, impartida pel prestigiós conferenciant internacional, economista i professor i assessor de diverses multinacionals Emilio Duró. Duró va analitzar diverses estratègies a afrontar arran de la crisi, i la importància de l'actitud que s'adopta per superar-la.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.