Política

Castell-Platja d'Aro també s'adhereix a l'AMI

El ple ho aprova amb el suport de CiU i ERC, mentre que el PSC i el PP s'hi oposen

L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro va aprovar ahir al vespre la moció d'Esquerra per a l'adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Va prosperar per la mínima, amb els vots de CiU i ERC, mentre que el PSC i el PP van votar-hi en contra i ICV es va abstenir.

La regidora d'ERC, Estel Rodríguez, havia ofert sufragar els 1.000 euros anuals de quota de l'AMI amb recursos del grup, però CiU s'hi va afegir “per coherència”, en paraules del primer tinent d'alcalde, Pep Solé.

En el ple també es va aprovar un text presentat per CiU, de suport a la resolució del Parlament (CiU, ERC, ICV, SI i DC) per a l'exercici del dret a l'autodeterminació –amb l'abstenció del PSC i l'oposició del popular Peter Kosidlo–, i una altra proposta d'ICV-EUiA, demanant que es pugui consultar sobre l'autodeterminació del poble de Catalunya, que va ser la que va assolir més consens. El PP, però, també hi va votar en contra i ERC es va abstenir perquè s'hi advocava per reformar la Constitució i els republicans creuen que el dret a decidir hi està per sobre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.