Comunicació

I al final, l'origen

La revista Presència regala diumenge als lectors i subscriptors d'El Punt Avui el pòster Gran fauna prehistòria dels Països Catalans, amb 25 espècies d'animals –alguns extingits i altres no– per donar una idea de quina era la fauna dels Països Catalans fa entre 15.000 i 10.000 anys. Aquest és el 31è pòster editat i el que tanca la col·lecció Coneix la Natura, que des de fa nou anys editen conjuntament Catalunya Caixa i Presència sobre biodiversitat als Països Catalans.

Els dibuixos, com a gairebé tota la sèrie, han estat a càrrec de l'il·lustrador Toni Llobet, que ha treballat amb l'assessorament científic del biòleg i naturalista Òscar Arribas, i amb l'assessorament addicional de l'àrea de prehistòria i l'Institut de Paleoecologia Humana i Evolució Social de la Universitat Rovira i Virgili.

En el pòster de la Gran Fauna prehistòrica hi apareixen grans herbívors que ja no existeixen, com el mamut, el rinoceront llanut i el cavall salvatge, i grans depredadors com el lleó quaternari. Miquel Rafa, director de l'àrea de Territori i Medi Ambient de la Fundació Catalunya Caixa, remarca que volien que aquest darrer pòster donés una certa perspectiva: “No es pot entendre com estem ara sense ser conscients del que teníem fa només 10.000 anys, que és un període de temps petit si tenim en compte tota la història.” El pòster també es distribueix amb El 9 Nou, el Diari de Balears i el Diari d'Andorra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.