La caserna de bombers del Clínic es traslladarà al Parc de Joan Miró

Les obres del parc provisional s'iniciaran a l'agost i els bombers hi aniran a principi de l'any que ve

El conveni de l'any 2006 entre l'Ajuntament de Barcelona i l'hospital Clínic acordava la transformació del solar on hi ha el parc de bombers de l'Eixample i fixava que aquest s'hauria de traslladar temporalment a un altre espai. L'operació s'ha dilatat en el temps, i no va ser fins ahir que hi va haver un nou moviment que indica, ara sí, l'impuls definitiu d'aquesta gran reforma. La regidora del districte de l'Eixample, Assumpta Escarp, va anunciar ahir que la caserna de bombers del carrer Provença, a tocar de l'hospital Clínic, es traslladarà al parc de Joan Miró, on s'instal·larà en una cantonada, la que dóna al carrer Tarragona i d'Aragó.

Les obres per habilitar aquesta nova caserna començaran a l'agost i es preveu que estiguin enllestides a principi de l'any que ve, perquè els bombers s'hi puguin traslladar durant el primer trimestre del 2009. S'hi estaran entre dos i tres anys, depenent del que durin les obres d'ampliació de l'hospital i de construcció del nou parc de bombers.

La caserna provisional al parc de Joan Miró tindrà una superfície total aproximada de 2.500 metres quadrats, repartits entre dues plantes, l'hangar i el pati de maniobres, amb una dotació d'entre 24 i 30 bombers cada dia, i uns 11 vehicles. La sortida de vehicles es farà pel carrer d'Aragó. D'aquesta manera, l'Eixample continuarà mantenint un parc de bombers al districte, un fet que era prioritari per aconseguir «mantenir els temps d'arribada» als punts amb incidències, segons va assenyalar Assumpta Escarp, regidora del districte. Ara un 98% de les sortides que es fan des del parc de bombers del carrer Provença arriben a lloc en menys de 10 minuts.

La caserna provisional tindrà unes dimensions similars a la nova que es construirà al carrer Provença. Això forma part de la reordenació dels parcs en el conjunt de la ciutat. Així, una part dels serveis centrals que estan a la caserna del carrer Provença es repartiran en el futur en altres parcs, com el que s'està construint al port de Barcelona. A les peces de museu relacionades amb els bombers que hi ha al carrer Provença està pendent de trobar-los un emplaçament.

Aquesta setmana el districte començarà a informar els veïns del parc Joan Miró per explicar-los les característiques de la caserna. «El toc de sirena quedarà molt a l'interior del recinte», va avisar Escarp, que també va dir que, del conjunt de sortides que fan els Bombers de Barcelona, un 60% són de dia, i un 40%, de nit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.