Política

Junqueras: “Una majoria absoluta frenaria el procés”

Aspira a situar ERC de segona força, la qual cosa seria un “senyal inequívoc que Catalunya vol fer un pas endavant”

Una majoria absoluta de CiU, tal com demanen els convergents, no seria bona per a Catalunya perquè, tota sola, la federació nacionalista no podria “resistir les pressions” que vindrien de l'Estat i es frenaria el procés independentista. Aquesta és la hipòtesi que ahir va desgranar el president i candidat d'ERC, Oriol Junqueras, en l'acte de presentació dels membres de les llistes dels republicans per les eleccions del 25 de novembre. El que cal, per Junqueras, és una majoria “àmplia, transversal i tan independentista com sigui possible”, que “reflecteixi la manifestació de l'11-S” i, si pot ser, amb ERC de segona força, la qual cosa, pel republicà, seria “”un senyal inequívoc, amb vista a la societat catalana, a l'Estat, a Europa i al món que Catalunya vol fer un pas endavant”.

Junqueras va reivindicar la “renovació” i l'obertura de les seves llistes a independents amb l'argument que el protagonisme de la societat civil “és l'element clau del procés català cap a la independència”, i va tornar a vendre Esquerra com la “garantia” que aquest procés es farà “bé i ràpid”, perquè, tot i que CiU és posa de marge tota la pròxima legislatura per convocar un referèndum d'autodeterminació, per ERC el que necessita Catalunya “són decisions ràpides” per fer front a
l'atzucac econòmic. “Com més temps perdem, més empreses tancaran i més treballadors aniran a l'atur”, va advertir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.