Política

“Deixin els catalans votar el seu futur i no hi posin l'exèrcit”

Un eurodiputat flamenc exigeix durant un debat al Parlament Europeu al govern espanyol que Catalunya pugui celebrar el referèndum

Denuncia que la carta que Vidal-Quadras ha enviat a tots els eurodiputats “sembla escrita pel mateix general Franco”

L'eurodiputat flamenc Derk Jan Eppink ha exigit al govern espanyol aquest dimarts que deixi “als catalans votar el seu futur” i “no hi posi l'exèrcit”, en un debat amb José Manuel Durao Barroso i Herman Van Rompuy al Parlament Europeu. Eppink ha comparat directament Alejo Vidal-Quadras amb Franco, per la seva amenaça d'enviar la guàrdia civil a Catalunya, i ha exigit al PP que faci com “David Cameron amb Escòcia”. L'eurodiputat popular Luis De Grandes ha sortit en defensa de Vidal-Quadras i s'ha encarat amb Eppink, acusant-lo d'haver “insultat i desqualificat des de la més absoluta ignorància”. “Señor Vidal-Quadras, ¡vergüenza!”, ha cridat el polític flamenc, en castellà.

Eppink ha felicitat Barroso i Van Rompuy pel Premi Nobel de la Pau 2012. “Malauradament no puc felicitar Vidal-Quadras”, ha lamentat Eppink, eurodiputat de la Llista Dedecker flamenca i vicepresident del grup parlamentari euroescèptic dels Conservadors i Reformistes europeus. Eppink ha denunciat que la carta que Vidal-Quadras ha enviat a tots els eurodiputats “sembla escrita pel mateix general Franco”. “Diu que l'independentisme no és ni pacífic ni democràtic, però i vostè què és?”, li ha preguntat. Eppink ha criticat que “fins ara els guanyadors del Nobel no han fet massa” i els ha reclamat que obliguin Vidal-Quadras a “demanar perdó als catalans” i a “dimitir” com a vicepresident de l'Eurocambra.

Luis De Grandes ha demanat la paraula per defensar que “Vidal-Quadras no ha dit ni més ni menys que s'ha d'aplicar el que recull la Constitució espanyola”. “La resta són singulars apreciacions personals, que jo puc respectar però que menyspreo”, ha respost a Eppink, en una violenta enganxada enmig de l'hemicicle d'Estrasburg, davant de Barroso i Van Rompuy.

Eppink ha replicat exigint a l'Estat espanyol que posi el conflicte “en mans de la democràcia i no dels tancs”. “Deixin els catalans votar, no hi fiquin l'exèrcit, ja coneixem la història de la guàrdia civil, senyor, vostè la coneix millor que jo, així que si us plau parlem de democràcia i permetin que els catalans decideixin per ells mateixos”, ha insistit l'eurodiputat belga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.