Societat

Consum

El Vallès Oriental, contra la pujada de la tarifa de l'aigua

Els municipis rebutgen “per inassumible” un augment dels preus que implica una pujada d'entre el 15% i el 26% en la factura

Han denunciat el tema a la Comissió de Preus de la Generalitat

La majoria dels ajuntaments del Vallès Oriental estan en peu de guerra contra l'augment del 70% en la tarifa de l'aigua anunciat per Aigües Ter Llobregat (ATLL). Ahir va haver-hi consell d'alcaldes a Montornès del Vallès i a la reunió hi van assistir el president i el gerent d'ATLL, Leonard Carcolé i Josep Rodríguez, respectivament, que van justificar la mesura per qüestions “d'equilibri pressupostari”. Les explicacions dels representants de la companyia no van convèncer els alcaldes vallesans. “La majoria” dels ajuntaments, segons va explicar el president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, José Orive, després de la reunió, es neguen a aplicar aquest augment de tarifes. Tant és així que ja han denunciat l'augment de tarifes a la Comissió de Preus de la Generalitat i 36 dels 43 ajuntaments ja han signat un manifest de protesta perquè consideren que la pujada fixada per la companyia i que està previst que entri en vigor l'1 de novembre “resulta impossible d'assumir per als ajuntaments perquè acaba repercutint sobre el rebut de la ciutadania” i això encara “agreujaria més la situació d'emergència que ja viuen moltes llars”.

Segons els alcaldes que ja han signat el manifest –els set municipis que falten està previst que ho facin els pròxims dies–, els nous preus acabaran repercutint en un augment d'entre el 15% i el 26% en la factura que paguen els ciutadans.

Ahir municipis com ara Canovelles, la Roca, Parets o la Garriga ja van manifestar que es neguen a aplicar les noves taxes. Tot i això, el mateix Orive va admetre que durant la reunió no es va consensuar cap mesura o decisió comuna per a tots els ajuntaments. Ara per ara, els municipis estan en espera que es pronunciï la Comissió de Preus de la Generalitat. Si aquest ens diu que les noves tarifes s'han d'aplicar igualment, “tindrem un problema”, va destacar el president del Consell Comarcal. Segons Orive, els ajuntaments hauran d'aplicar l'augment de tarifes o bé assumir-ne una part.

L'alcalde va arribar a assegurar que una altra solució que no li desagrada és “recuperar l'aigua dels pous”. També va indicar que la llei permet que la pujada de les tarifes no sigui de cop, sinó que es pot fer “esglaonadament” en diferents anys.

LA FRASE

Una alternativa a la pujada de tarifes que no em desagrada és recuperar l'aigua dels pous
José Orive
president del consell comarcal del vallès oriental
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.