Política

L'ANC vol que els partits signin un text sobiranista

L'assemblea demanarà el vot per les formacions que es comprometin a treballar per crear un nou estat

Que subscriguin que la sobirania de Catalunya “resideix en el poble català”, i que es comprometin a posar-se a treballar “immediatament” perquè “en la propera legislatura Catalunya esdevingui un nou estat d'Europa” i a fer aquesta tasca “conjuntament amb la resta de grups polítics perquè el procés de constitució del nou estat independent sigui tan consensuat com sigui possible” i perquè aquest nou estat sigui “el de tots els catalans i catalanes”. Aquestes són les peticions que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha fet arribar als partits que concorreran a les eleccions del 25-N, excepte el PP i Ciutadans, segons va admetre la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell. L'assemblea, tal com ja va avançar El Punt Avui la setmana passada, demanarà el vot per qualsevol partit que subscrigui el text, del qual l'entitat només està disposada a retocar “qüestions de matís”.

L'objectiu de l'assemblea, que s'estima més parlar de “partits que treballen per la independència” que no pas de “partits independentistes”, un concepte que l'ANC està “deixant enrere”, és “que cap vot independentista es quedi a casa” i “que el clam de la Diada es converteixi en un clam a les urnes” per “aconseguir que el nou Parlament porti el país a la independència”. Forcadell va considerar que el text, on no apareix el mot independència però sí l'expressió estat independent, és assumible per CiU, a qui s'ha demanat que el subscrigui com a federació en comptes de fer-ho per separat CDC i Unió.

Treballarem (...) perquè el procés de constitució del nou estat independent sigui tan consensuat com sigui possible i esdevingui l'estat de tots els catalans i catalanes
Ens posarem a treballar immediatament perquè, en la propera legislatura, Catalunya esdevingui un nou estat d'Europa
La sobirania de Catalunya resideix en el poble català, que és qui ha de ser consultat per decidir la relació política que vol establir amb la resta de pobles i estats del món
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.