Política

Un “lobby” a Catalunya Nord per ajudar la independència

“Les Amis de la Catalogne-Els Amics de Catalunya” agrupa empresaris, advocats, polítics i societat civil

Al capdavant hi ha l'advocat Pere Becque antic batlle de Banyuls de la Marenda proper a l'ANC

“Entre la població de la Catalunya Nord hi ha molt poca informació del què està passant a la Catalunya autònoma” explica Pere Becque, advocat, antic batlle de Banyuls de la Marenda i dirigent a la Usap. Per aquest motiu Becque, implicat des de l'inici amb l'ANC, ha impulsat la creació de l'associació “Les Amis de la Catalogne-Els Amics de Catalunya” conjuntament amb els empresaris Raymond Brunet i Fabien Cantagrill i l'advocat Mateu Pons-Serradell.

Aquest lobby nord-català explicarà a la població i als centres de decisió de l'estat francès “les raons econòmiques de la situació catalana actual i el procés institucional al que s'encamina Catalunya”. De la mateixa manera, aquesta associació vol ser un cercle de reflexió sobre “quin paper podem jugar i com podem ajudar des de la Catalunya Nord” al procés sobiranista. En una primera reunió a la sala de reunions de l'estadi Aimée Giral de Perpinyà s'hi han convidat a tots els alcaldes nord-catalans, associacions culturals, empresaris i polítics de totes tendències, catalanistes o no. Entre els assistents hi havia l'actor Sergi Lopez i el senador i president de l'Aglomeració Perpinyà Mediterrània Jean Paul Alduy. Becque aclareix, tanmateix que “cap lloc de responsabilitat de l'associació no podrà ser ocupat per un càrrec polític”. La Catalunya Nord seria el territori de l'estat francès més proper d'una futura Catalunya independent i “Les Amis de la Catalogne-Els Amics de Catalunya” consideren que cal “preparar-se econòmicament per mantenir i ampliar lligams, i treballar de manera que la nova situació geopolítica també ens beneficii als catalans del nord”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.