Política

Aznar: “Catalunya no podrà romandre unida si no continua essent espanyola”

L'expresident del govern espanyol acusa Mas de “deslleialtat” i “xantatge” per intentar “trencar l'acord democràtic per cercar la secessió i el conflicte”

Adverteix al president de la Generalitat que si vulnera la Constitució els seus actes seran anul·lats i podria rebre un “retret penal”

L'expresident del govern espanyol i president de la FAES, José María Aznar, ha afirmat que Catalunya “no podrà romandre unida si no continua essent espanyola”. “Qui pensi que tan sols està en joc la unitat d'Espanya s'equivoca. Abans d'aquesta, està en joc la integritat de Catalunya”, ha assegurat Aznar durant l'acte de lliurament del premi FAES a la ‘Llibertat' a l'escriptor Mario Vargas Llosa i al qual també hi ha assistit el president del govern espanyol, Mariano Rajoy.

L'expresident popular ha afirmat que “Espanya només podrà trencar-se si Catalunya sofreix abans la seva pròpia ruptura com a societat, com a cultura i com a tradició” i ha advertit que “trencar amb la Constitució és, per qui ho faci, la porta de sortida d'Europa”.

Aznar també ha acusat el president de la Generalitat, Artur Mas, de “deslleialtat”, “xantatge” i de fer “maniobres d'exclusió” per intentar “trencar l'acord democràtic per cercar la secessió i el conflicte”. Per fer-hi front, Aznar ha proposat reformar l'estat perquè sigui “més ordenat, més eficient, més just” i per garantir que “ els principis de l'Espanya constitucional”. Ha avisat que si Mas vulnera la Constitució els seus actes seran anul·lats i podria rebre el que ha definit com “retret penal”.

L'expresident espanyol ha acusat els nacionalistes catalans de “falsificar la història” i els ha dit que com a mínim haurien de ser lleials al consens. Per contra, responen amb “deslleialtat amb la democràcia i amb la llei”, ha dit. Segons Aznar, les fórmules federals, confederals o que pretenguin canviar l'Estat espanyol són inviables.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.