cultura

Catarroja acull la quarta jornada de filologia

Hi ha prevista la presentació de deu comunicacions relacionades amb l'ús del valencià, la normalització i la normativa

Taula de Filologia Valenciana celebrarà la seua IV Jornada el dissabte, 27 d'octubre, a Catarroja, on es presentaran i debatran deu comunicacions en intervencions i relacionades amb l'ús, l'ensenyament del valencià, la normativa i la normalització lingüística en general.

Entre les ponències que es tractaran es poden destacar “La toponímia en l'ensenyament”, “Guanyem el pati. Els nostres jocs populars”, “Estructuració de les parts de la teoria lingüística en la docència”, “A propòsit de la política lingüística valenciana”, “El llenguatge no sexista i la teoria lingüística.

També es presentaran altres com “El lèxic col·loquial de la Costera a través de la literatura de Toni Cucarella: proposta d'aplicació didàctica” o “La tasca dinamitzadora de Carles Salvador”.

Entre els ponents hi ha professors i lingüistes com Antoni López, Alícia Martí, Pura Santacreu, Anselm Bodoque, Francesc Gisbert o Alexandre Ordaz.

Esta és la quarta jornada sobre l'ensenyament, l'ús social i la normativa que celebra Taula de Filologia Valenciana. Les anteriors tingueren lloc a Sueca (2009), Alzira (2010) i Tavernes (2011).

Entre els impulsors de Taula de Filologia Valenciana figuren els professors Abelard Saragossà, Antoni López, Josep A. Mas Castells, Alícia Martí, Josep Saborit, Manel Sifre. També hi són membres de TFV acadèmics de l'AVL com Emili Casanova, Josep Lluís Doménech o Àngel Calpe, així com també el lexicògraf Eugeni S. Reig, tècnics lingüístics de mitjans de comunicació i de l'administració municipal autonòmica i central i altres.

Taula de Filologia, entre altres activitats impulsa la publicació de la revista Aula de les Lletres Valencianes, amb el patrocini editorial de la Institució Alfons el Magnànim.

Programa de la Jornada

Redacció

Dissabte 27 d'octubre del 2012

9:30 en la Biblioteca Municipal Enric Valor

Camí Real/Esteve Paluzié

Catarroja

Programa

9:30 Recepció dels assistents

10 Inauguració de l'acte i lliurament del premi Joaquim Garcia Girona. Intervindran: Antoni López Quiles, tresorer de Taula de Filologia Valenciana; Soledad Ramon Sánchez, Alcaldessa de Catarroja; Ramon Ferrer, president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua ,i Rafa Ramon, director de l'oficina de Caixa Popular de Catarroja.

Conferència de Josep Lluís Navarro: Els verbs tocar i cridar com a sinònims de telefonar.

10:45 Descans

11-12 Taula redona. Moderadora Pura Santacreu Berenguer:

Pura Santacreu Berenguer: La toponímia en l'ensenyament.

Francesc Gisbert i Muñoz: Guanyem el pati. Els nostres jocs populars.

Alícia Martí Climent: Estructuració de les parts de la teoria lingüística en la docència.

12-13 Taula redona. Moderador Alexandre Ordaz:

Anselm Bodoque: A propòsit de la política lingüística valenciana.

Alexandre Ordaz: El llenguatge no sexista i la teoria lingüística.

Hèctor Sanchis Mollà: Sobre el llenguatge sexista.

13-14 Taula redona. Moderador Abelard Saragossà Alba

Pau Pasqual Pla i Martínez: El lèxic col·loquial de la Costera a través de la literatura de Toni Cucarella: proposta d'aplicació didàctica.

Mary Alonso: Identidad de valencianos y catalanes en Buenos Aires

Maria Josep Carro de Mena: La tasca dinamitzadora de Carles Salvador.

En acabar la jornada, dinar de germanor en el Motor dels Peixcadors, l'Albufera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.