Administracions

El ple d'Olot aprova un pressupost sense inversió

CiU i Rcat només van tenir el suport explícit del PP, tot i que la resta de grups van donar-los un vot de confiança abstenint-se

També es van aprovar les ordenances del 2013, que es congelen

El ple d'Olot va aprovar anit un pressupost consolidat per al 2013 de 27,5 milions d'euros, amb només 630.000 euros d'inversió, les mínimes per fer manteniment als espais i edificis públics. L'equip de govern, de CiU i Rcat, va tenir el suport del PP i l'abstenció de la resta de grups, ERC, el PSC i PxC. El de l'Ajuntament és de 25,6 milions; el pressupost de l'Institut de Promoció és de 780.830 euros; el de l'Institut d'Educació, d'1,9; el del Patronat d'Esports, de 0,5 milions; el de l'Institut de Cultura, d'1,1, i el de la Gestora Urbanística d'Olot, de 0,2. El ple també va donar llum verd –amb l'abstenció de l'oposició– a les ordenances del 2013, que es congelen i només preveuen un increment del 3,1% de l'aigua i dels parquímetres i del 3,7% de les deixalles per les obligacions de les concessions. L'IBI també s'apuja, tot i abaixar l'índex pels efectes encara de la revisió cadastral.

El regidor d'Hisenda, Josep Gelis (CiU), va dir que aquests pressupostos tenen per objectiu mantenir els serveis, garantir el funcionament de l'Ajuntament i l'equilibri financer. De les ordenances, en va destacar l'esforç que comporta per al govern local la congelació. Júlia Sala (PP) va reclamar que s'invertís en una escala per al pont de la Ceràmica, i Pere Gómez (ERC) va criticar la reducció d'aportacions a la FES i va demanar que no es faci pagar la crisi als funcionaris. Ignasi Mulleras (PxC) va reconèixer que CiU té les mans lligades per la llei i pels compromisos adquirits, i Jaume Mir (PSC) va reclamar abaixar la despesa corrent com a única via per invertir.

Olot ja és ciutat catalana, lliure i sobirana

Olot és des d'ahir una ciutat catalana, lliure i sobirana, després que prosperés la moció de l'equip de govern, de CiU i Rcat; ERC, a l'oposició, i SI i la CUP, que no són al ple. El text va ser llegit per Toia Codina, de l'Assemblea Nacional Catalana. Els promotors van lloar la unitat que hi ha hagut. Raül Massanella (CUP) va recordar que la nació són tots els Països Catalans. Jaume Fàbrega (SI) va demanar avançar feina despenjant el quadre del rei. Pere Gómez va dir que la Diada va deixar clar què vol la gent. Josep Berga (CiU) va remarcar la il·lusió pel camí iniciat. Josep Ferrés (Rcat) va lamentar que el PSC no hagués donat llibertat de vot. Josep Guix (PSC) va justificar l'abstenció dient que no era el lloc per debatre aquest tema. El PP i PxC s'hi van oposar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.