Infraestructures

política

L'Estat afegirà cinc milions a l'N-II pel 2013

Són esmenes del PP al pressupost

El PSC demana més inversions

L'Estat afegirà cinc milions d'euros al projecte de l'N-II a les comarques gironines, a través de les esmenes que presentarà el PP als pressupostos de l'Estat. El president del PP a Girona, Enric Millo, va deixar clar ahir que aquestes són les esmenes que s'acceptaran, i no les que presentin altres partits que han votat contra el pressupost. Així, la inversió de l'Estat a l'N-II a les comarques gironines el 2013 serà de 35,8 milions d'euros, repartits bàsicament entre el desdoblament del tram Caldes-Sils i millores de seguretat en el tram nord, on s'ha descartat fer l'autovia nova. D'aquests cinc milions, dos seran per a obres de condicionament del tram Tordera-Maçanet, i els altres tres per a la millora de la seguretat vial entre Girona i la Jonquera, principalment a la variant de Figueres. Per la diputada Concepció Veray, “la prioritat és ara lluitar contra la sinistralitat amb actuacions concretes, mentre es treballa, en paral·lel en el projecte global”. D'altra banda, també s'obrirà una nova partida de 50.000 euros per iniciar un projecte d'integració de l'estació de tren convencional de Girona amb l'estació subterrània del TAV.

El PSC, per la seva banda, també va presentar ahir esmenes als pressupostos, en les quals recull tots els projectes en infraestructures pendents i demana que l'Estat compleixi la inversió a què obliga la disposició addicional tercera de l'Estatut. A més, hi ha esmenes en favor dels festivals gironins, que han perdut les aportacions, així com la bonificació de les taxes de l'aeroport. Pel diputat Àlex Sáez, “el PP ha de canviar d'estil i acceptar-ne algunes, perquè són esmenes realistes i ajustades”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.