Allà on va, triomfa

La pirotècnia Martí ha guanyat els tres concursos en què ha participat enguany. Una avaria informàtica va impedir que disparés en el quart

Els números d'enguany de la pirotècnia Martí, que avui oferirà el seu castell en el concurs tarragoní, posen de manifest que porta la fortuna adherida, i que allà on va, triomfa i arrasa. Des del mes de maig, ha pres part ja en tres concursos i els ha guanyat tots. A mitjan mes, es va presentar al concurs de mascletades de les festes de Sant Pasqual de Vila-real i va obtenir el primer premi d'un total de cinc empreses. La setmana abans de Sant Joan també es van endur el major reconeixement en el concurs de mascletades nocturnes d'Alacant, davant de quatre rivals més. El tercer guardó aconseguit fins al moment va ser a finals de juny, a El Ejido, en un concurs de piromusicals, on va competir amb dues pirotècnies més.

L'únic disgust, encara que per raons alienes, va ser el dia de Sant Joan, també a Alacant, amb motiu del concurs de mascletades Ciutat d'Alacant, on una avaria en l'equip informàtic li va impedir participar-hi. «Va ser per l'excés de calor perquè l'equip estava damunt de l'asfalt i recordo que la temperatura era d'uns 40 graus», recorda Reyes Martí, gerent d'aquesta empresa de Burriana, que matisa que «la màquina va detectar per si mateixa que s'escalfava i es va apagar automàticament». La possibilitat de fer-ho manualment resultaria impossible, segons Martí: «Només en un minut hi poden haver més de 600 ordres de disparar.»

Empresa de dones

Al marge dels seus triomfs, una altra de les peculiaritats de la pirotècnia Martí és que la majoria de les persones que hi treballen són dones. Malgrat que només són vuit, Reyes Martí explica que «quan van començar, al principi només s'oferien dones perquè els homes es dedicaven més a la ceràmica».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.