Política

Navarro insta el govern a aclarir si acceptaria una Catalunya fora de la Unió Europea

El primer secretari del PSC sosté que o bé “el senyor Mas no s'ha llegit els tractats europeus o intenta enganyar la població”

Assegura que els socialistes defensaran una consulta basada en la llei i el consens

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha considerat “preocupant” que les institucions europees expressin que una declaració unilateral d'independència deixaria fora Catalunya de la Unió Europea (UE). Per això ha reclamat al govern i als partits sobiranistes que aclareixin si acceptarien una Catalunya fora del club europeu.

“Demanem a tots els partits, i especialment al del Govern, que no frivolitzin i digui la veritat als ciutadans”, ha demanat Navarro durant la presentació de la candidatura socialista a les comarques gironines.

L'aspirant del PSC la presidència de la Generalitat ha sortit al pas així de la carta de la vicepresidenta de la Comissió Europea (CE), Vivianne Reding, on rectifica anteriors declaracions i ratifica la tesi del govern espanyol sobre les conseqüències d'una secessió catalana.

Segons Navarro, aquest missatge clar de les institucions europees, contrasta amb l'actitud del president de la Generalitat. “Només poden ser dues coses: o bé el senyor Mas no s'ha llegit els tractats europeus o intenta enganyar la població”, ha etzibat.

I és que el primer secretari socialista també sosté que Catalunya quedaria “automàticament fora” de la UE si es declarés independent unilateralment i, per això, ha demanat concreció a les forces sobiranistes.

“Demanem especialment al partit del Govern que no frivolitzi amb les qüestions europees i que digui la veritat als ciutadans”, ha manifestat.

“Els ciutadans tenen dret a saber que si voten per una opció que vol la independència declarada de manera unilateral, això comportarà la sortida de Catalunya de la UE automàticament”, ha sentenciat.

“Ponts de diàleg”

Pel que fa a les relacions entre el PSC i el PSOE després que Alfredo Pérez Rubalcaba es desmarqués de les tesis dels socialistes catalans sobre el dret a decidir, Navarro ha assegurat que els dos partits comparteixen moltes coses, tot i que hi ha “algunes discrepàncies”. En aquest sentit, ha assegurat que hi ha “ponts de diàleg” i el PSC defensarà una consulta sobre el futur de Catalunya sempre que estigui basada en la llei i es faci des del consens.

El primer secretari ha criticat la campanya institucional de la Generalitat per fomentar el vot en les eleccions del 25-N, en la qual es relaciona la manifestació del passat 11 de setembre amb la importància d'anar a votar. “L'espot confon de manera preocupant el país amb el partir del govern”, ha apuntat Navarro.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.