Política

Montilla: “El referèndum és la modalitat preferida dels dictadors”

L'expresident de la Generalitat assegura que cal “desmitificar” els referèndums i que les consultes en democràcia s'han de fer “respectant la legalitat”

Pronostica que el PSC pot recuperar posicions i obtenir més bons resultats del que indiquen les enquestes

L'expresident de la Generalitat i senador socialista, José Montilla, ha assegurat aquest dimecres que “el referèndum és la modalitat dels dictadors”. Montilla, entrevistat a TV3, ha respost d'aquesta manera quan se li ha preguntat si un referèndum pot ser antidemocràtic, cosa que Montilla ha contestat assegurant que “Franco va organitzar molts referèndums”. Montilla ha remarcat que el que volia transmetre és que els referèndums no s'han de “mitificar” i que dins d'una democràcia s'han de celebrar “sempre respectant la llei”.

Durant l'entrevista, Montilla també ha vaticinat que el PSC traurà més bon resultats del que li pronostiquin les enquestes. “Hi ha un 40% d'indecisos”, ha assegurat, tot afirmant que encara hi ha una campanya electoral per començar i que, si es fa bé, es poden recuperar posicions.

Montilla també s'ha declarat “català, espanyol i europeu per aquest ordre” i ha afirmat que no vol “renunciar a ser espanyol ni a ser europeu” ni tampoc “que m'obliguin a fer-ho”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.