Urbanisme

Infraestructures

Girona vol minimitzar uns edificis que Adif està fent

L'equip de govern vol que s'aturin les obres d'aquestes estructures i sol·licita reunir-se amb urgència amb els responsables

El consistori, sorprès perquè en desconeixia les dimensions finals

L'equip de govern de l'Ajuntament de Girona ha demanat a Adif que aturi els treballs de construcció de diversos edificis al parc Central i ha reclamat reunir-se amb urgència amb el responsable d'infraestructures d'Adif. El regidor del projecte ferroviari de Girona, Carles Ribas, admetia ahir que eren els primers “sorpresos per les grans estructures” que s'estan construint.

Es tracta, en concret, dels edificis de les sortides d'emergència i de ventilació de l'estació del TAV, però l'equip de govern assegura que desconeixia que fossin edificis tan grans. Ribas avança que el govern ha demanat que aturin els treballs per tal “de minimitzar aquestes estructures que ens han fet escandalitzar”.

En l'actualitat hi ha un edifici d'uns 70 metres de llarg per uns tres d'amplada, a tocar l'antiga plaça Europa, i un altre en construcció, a tocar el viaducte, d'uns 40 metres de llargada. La presència de gran quantitat de maons grisos fa preveure que aquests edificis estiguin previstos al llarg del parc Central.

Queixes dels veïns

L'associació de veïns de Sant Narcís i els comerciants del sector de les Dominiques van entrar ahir un escrit a l'Ajuntament en el qual, precisament, alerten que es fan aquests nous edificis i sol·liciten l'aturada preventiva dels treballs. El president de l'associació de veïns, Martí Carreras, es mostra preocupat perquè sobre el terreny han vist “estructures i construccions que no s'han explicat mai”. Els veïns es queixen també dels treballs nocturns, i volen el projecte d'obres. Amb relació a això, a les onze de la nit d'ahir, un grup de persones del barri van anar prop de les obres per comprovar que s'hi estava treballant quan hi ha un decret d'alcaldia no ho permet, segons Carreras.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.