Política

Mas mostra “perplexitat” per la decisió de la JEC de retirar l'anunci de la Generalitat

El president de la Generalitat critica que només es critiqui els esdeveniments protagonitzats per la societat, com la manifestació

Qüestiona si la decisió “va en la línia de la qualitat democràtica”

“Perplexitat i sorpresa”. Aquesta és la reacció del president de la Generalitat, Artur Mas, després de conèixer la decisió de la Junta Electoral sobre la campanya institucional del Govern amb motiu del 25-N. Mas ha qüestionat si aquesta decisió “va en la línia de la qualitat democràtica”, perquè no és posa en entredit el contingut de l'anunci, ha dit, sinó el fet que el govern pugui fer una campanya d'aquest tipus. Pel que fa a les imatges que es fan servir a l'espot, ha lamentat que només es critiqui aquells esdeveniments protagonitzats per la societat, com la manifestació de la Diada, i no els institucionals. “És una forma de jutjar una mica curiosa”, ha constatat.

En declaracions als periodistes des de Moscou, on participa en el Fòrum Empresarial Catalunya Rússia, Mas s'ha mostrat sorprès pels fonaments de la resolució de la Junta Electoral, perquè neguen la potestat de la Generalitat per fer una campanya per animar a votar, “ni aquesta ni cap altra”, s'ha queixat. Mas ha remarcat que la Junta no es fica en el fons de la campanya, sinó que prohibeix de fer-ne qualsevol “perquè hi ha una llei espanyola que, en contra del que diu l'Estatut, el que diu és que no diu res, però no ho autoritza expressament”. “Perplexitat total”, ha insistit.

Mas s'ha preguntat si això “va en la línia de la qualitat democràtica”, perquè, al seu parer, havent unes eleccions, el “normal” és que el govern pugui fer una campanya per fomentar la participació.

El president ha remarcat, a més, que aquesta resolució ha tingut vots particulars d'alguns membres que s'han sentit “tremendament incòmodes”, quelcom “sense precedents”.

Tot i que la Junta no s'ha ficat en el contingut de la campanya, Mas sí que ha volgut aprofitar l'ocasió per defensar l'anunci una vegada més, perquè l'espot es basa en una seqüència de fets rellevants dels últims 30 anys, i una manifestació d'un milió i mig de persones ho és, ha dit.

En aquest sentit, ha lamentat que doni la sensació que no es critica el que és més institucional, la Constitució o l'Estatut, sinó només allò que té com a protagonista la gent. “És una forma de jutjar una mica curiosa. Quan la iniciativa és de la gent llavors es critica, però si és de les institucions no passa res”, s'ha queixat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.