El lector escriu

Catalunya no és Espanya

Crec que Catalunya està davant de un perill molt gran. De res no servirà cap manifestació ni cap campanya de publicitat per més ben feta que sigui, si a l'hora de votar no es vota amb seny. Tots sabem que els partits que surtin a les enquestes amb els percentatges més baixos i, per molt independentistes que siguin, els seus vots aniran a la paperera pel sistema d'Hondt.

A l'hora de votar, s'ha d'escollir el partit que pensa proposar al Parlament la independència de Catalunya, en el termini mes curt i, sobretot, que parli més clar. El partit que promet consultes, d'entrada ja parla de quatre anys. Per mi, això és una trampa i no se'l pot votar. El que fa es jugar a la puta i a la Ramoneta. I no pensa en la quantitat de gent que està en una situació molt desesperada i no pot esperar ni una setmana més.

Quan Alemanya va sotmetre Holanda, Àustria, Noruega, etc., ningú no es va plantejar cap consulta per tornar la sobirania a aquests països. Catalunya va ser conquerida militarment el 1714, per desprès ser espoliada de manera sistemàtica, amb execucions, tortures, presó i tot tipus de abusos. Si Catalunya està a Espanya és gràcies a una conquesta militar, no pas a la voluntat del seu poble. I, per tant, Catalunya no és Espanya. Per això, torno a recordar que la primera Constitució catalana, establerta a Barcelona el 1413, té 599 anys, i també el primer parlament a Europa va ser el català, amb 985 d'història.

Si es vota amb el cap no farà falta cap consulta ni cap referèndum, perquè el que decidirà serà el Parlament català.

Lloret de Mar (Selva)

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.