El lector escriu

Resposta de la Federació Catalana de Caça

En resposta a l'article, “Els agents rurals van de nit a matar senglars perquè fan grans estralls”, que va incloure declaracions del cap dels Agents Rurals, vull dir que als caçadors no ens fa falta que ens ensenyin a pescar, i encara menys, que ens donin peix, tan sols necessitem estar autoritzats a fer servir el mateixos estris de pesca que fan servir els agents rurals. Tot i això, la comparativa no és justa, ni tan sols necessària. És ben normal que errem els trets: eliminar animals de nit, que no és caçar, fent servir focus i vehicles, ho tenim totalment prohibit. Per tant, no podem ni volem, estar a la altura dels agents. Ells sí que poden fer pràctiques de tir, tenen els mitjans, tenen temps, va amb el sou, i tenen l'autorització o no els costa gaire aconseguir-la.

No volem matar truges prenyades o amb cries, però no per tenir o no més peces de caça, sinó per ètica, esportivitat i l'orgull de fer el correcte. Quan ho hem de fer, és per l'imperatiu dels danys als cultius i per ajudar a evitar els freqüents accidents de trànsit, però, d'això al fet que ens agradi hi ha un abisme. Fem tot el que està a les nostres mans i ens permet la llei. Per nosaltres, les batudes fora de temporada són una obligació que ens imposa la nostra responsabilitat i compromís amb els pagesos i la ciutadania. A canvi, no demanem que ens posin medalles, però tampoc no és just que ens tractin d'incompetents i ens pengin la llufa que no volem fer-ho bé intencionadament. Senyors de l'administració, siguin més considerats i reflexius en les seves declaracions; també tenim amor propi i ens sentim dolguts quan ens el trepitgen gratuïtament. Si la fórmula per pal·liar la problemàtica de la sobre població de senglars, passa per una estreta col·laboració entre caçadors i agents rurals, declaracions com ara les del article, no són la millor manera de fomentar-la.

Barcelona

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.