Canals

Menjar entre àpats

El consum excessiu de calories, la dificultat per controlar les porcions i l’impacte en la salut oral poden ser problemes associats a menjar entre hores.

L’hàbit de menjar o picar entre àpats, coneguda com a snacking, ha experimentat un creixement sobretot d’ençà la pandèmia, probablement perquè els confinaments forçosos a casa convidaven a caure en la temptació de menjar fora d’hores. Mentre que algunes persones veuen aquest hàbit com una opció acceptable per satisfer els desitjos entre les menjades principals, bona part de la població ha anat prenent consciència que aquest costum té efectes en la salut i les tendències gastronòmiques.

Els experts en salut i nutrició tenen opinions diverses sobre menjar entre hores. Algunes opinions positives sobre aquesta pràctica inclouen la possibilitat de satisfer les necessitats de picar i alleujar la sensació de gana, així com la flexibilitat en els horaris de menjada. També poden destacar que menjar entre hores pot ser una oportunitat per consumir nutrients addicionals si s’opta per opcions saludables.

No obstant això, molts experts destaquen les contraindicacions de l’snacking. Adverteixen que si no es prenen precaucions, el consum excessiu de calories, la dificultat per controlar les porcions i l’impacte en la salut oral poden ser problemes associats amb menjar entre hores. També assenyalen que no tots els snacks són iguals, i que la qualitat dels aliments consumits fora dels àpats principals és crucial per a una dieta equilibrada i una salut òptima.

Algunes tendències gastronòmiques recents s’han enfocat a promoure snacks saludables i equilibrats com una opció per satisfer les necessitats de picar. Això pot incloure opcions com fruita seca, iogurt baix en greixos, vegetals tallats, llaminadures de fruita i altres opcions nutritives. Les tendències gastronòmiques també s’orienten cap a snacks casolans i artesanals, fets amb ingredients frescos i de qualitat, com a resposta a les preocupacions sobre els processats i els seus efectes negatius per a la salut.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia