Canals

Es fa amb aigua, té verd, llevat i sucre i, després d’un procés de fermentació, esdevé una beguda probiòtica i energètica

Kombutxa: el refresc que és bo i fa salut

A Catalunya hi ha kombutxa elaborada aquí, amb fruites i herbes macerades que donen sabors diferents
És una beguda baixa en calories i amb propietats antioxidants, digestives i hidratants, ideal en una dieta saludable

La kombutxa ha entrat a les cartes de bars, cafeteries i restaurants, en els últims anys, com una alternativa saludable als refrescos carbonatats i ensucrats, però aquesta beguda té més de dos mil anys d’història. Ve de la Xina i es fa amb una base d’aigua i te verd que, acompanyats de llevats i sucre, la converteixen en un probiòtic natural amb múltiples propietats curatives. El fet de ser una beguda baixa en calories i amb propietats antioxidants, digestives, hidratants i antibacterianes l’ha convertida en una opció per a tots aquells que volen seguir una dieta saludable. Hi ha qui se la prepara a casa amb ferments que es poden trobar en herboristeries i botigues especialitzades. Hi ha restaurants i bars que fan la seva pròpia kombutxa, però actualment aquesta beguda es pot trobar, fàcilment, en establiments especialitzats en productes naturals i ecològics, herboristeries i, també, a les prestatgeries d’alguns supermercats. De fet, a Catalunya podem trobar, fins i tot, kombutxa elaborada aquí. La trobareu amb gustos de fruites i herbes que es maceren per donar sabors diferents a aquest refresc natural. L’objectiu dels elaboradors és convertir aquest refresc en una opció més de la llarga llista de refrescos que hi ha actualment al mercat. I, de moment, podem dir que ha entrat amb força.

Poques calories, molts avantatges

La kombutxa és una beguda mil·lenària baixa en calories que prové de la Xina. En els seus orígens s’utilitzava per les seves propietats estimulants i curatives. Des de la Xina, la kombutxa es va estendre cap al Japó, Rússia i Europa. Se la coneixia com el fong de la immortalitat per les seves propietats curatives.

La kombutxa és rica en minerals i vitamines; té propietats antioxidants i efectes antiinflamatoris i vasodilatadors. És una beguda utilitzada per combatre la diabetis i l’obesitat i ajuda a netejar l’organisme quan s’acompanya d’una dieta sana i equilibrada. És un aliment hidratant per al cos, té propietats digestives, ajuda a regular la flora intestinal, redueix el colesterol i combat i elimina algunes bactèries. Els experts asseguren que estimula els enzims hepàtics i ajuda a netejar i eliminar les toxines, alhora que ajuda a metabolitzar els sucres i millora el funcionament dels ronyons.

La kombutxa, a causa dels llevats i el procés de fermentació, ajuda també a reforçar el sistema immunològic davant possibles infeccions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia