Canals

“Girona té cor” i mostra la solidaritat

Un acte solidari de Càritas a la catedral, suport en la investigació per la malaltia de Duchenne i activitats a preu assequible per ajudar qui més pateix

En els últims anys es Fires també han posat èmfasi en el vessant solidari i s'intenta que en aquests dies de festa grossa a la capital gironina també hi hagi espai per ajudar els que més estant patint aquesta cruenta crisi. Un dels actes destacats és el que organitza Càritas a les escales de la catedral el dia de Tot Sants. En l'acte que es farà a quarts de vuit del vespre es preveu fer una encesa d'espelmes i ha de servir per demostrar que “Girona té cor”, com l'any passat, quan els participants en l'acte solidari van formar un gran cor a l'escalinata.

Una altra activitat solidària que s'ha sumat en aquesta edició de Fires seran les urnes que s'instal·laran el dia de Sant Narcís, també a les escales de la catedral per recaptar fons per la lluita i la investigació per la malaltia de Duchenne. Es fa aprofitant la celebració de les tradicionals havaneres de Terra Endins, que sempre tenen un gran poder de convocatòria. El consistori dóna suport a l'Associació Duchenne sobre la Distròfia Muscular, una malaltia que afecta un nen de cada 3.500 i que suposa un gran impacte per l'àmbit familiar. Dos bessons de Bonmatí tenen aquesta malaltia i aquest fet ha generat una onada de solidaritat per aquest cas arreu de comarques gironines.

atraccions a un euro

Un altre any, un acord del consistori amb els firaires permetrà que per una tarda les atraccions de la Devesa només costin un euro. La tarda anticrisi se celebrarà enguany el primer dia de Fires, és a dir, el divendres 25 d'octubre. En total, la Devesa oferirà aquest any 166 atraccions que ompliran tota la Devesa, 37de les quals seran per a públic infantil. No hi ha novetats especials.

El Circ Raluy també preveu celebrar una jornada anticrisi i permetre que, qui ho vulgui, pugui accedir al seu espectacle per només un euro. Serà una de les sessions que aquest circ tradicional celebrarà el dilluns 28 d'octubre i en què cal reservar entrada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.