Infraestructures

El TAV Barcelona-Perpinyà serà una real revolució?

Una conferència-debat organitzada per Opencat posarà sobre la taula les conseqüències per la Catalunya Nord del lligam amb l'estat espanyol del tren d'alta velocitat

L'abril de 2013, l'enllaç continu del TAV entre Perpinyà i Barcelona “connectarà el Rosselló a l'espai ibèric, que s'ha menystingut durant segles” afirma Opencat, el grup de reflexió transfronterer organitzador d'una conferència-debat sobre aquest tema el divendres 9 novembre a dos quarts de set de la tarda a la seu de la mancomunitat'Aglomeració Perpinyà Mediterrània.

El Tren d'Alta Velocitat “atenuarà una frontera, tot eixamplant l'horitzó dels nord-catalans, que deixaran de viure's com una terminal francesa” explica Opencat. En sentit contrari, amb Barcelona al capdavant, “la Catalunya d'ara, que s'està buscant la independència, trobarà una escala modesta a Perpinyà. Estem preparats a rebre les conseqüències del gran eix Sevilla-Madrid-Marsella-Lió-París?” serà una de les preguntes a les que es provarà de donar resposta en el debat. “Viure a Perpinyà i treballar a Barcelona o Girona, o inversament, serà possible, però amb quin estatut, fiscal i salarial?” El laboratori d'idees Opencat planteja aquestes preguntes confrontant les estratègies de Perpinyà i Girona, tot interrogant Barcelona. Amb la presència de personalitats que es dediquen a preparar els reptes de les ciutats i de la construcció eurocatalana, es presenta una reflexió, perquè “la frontera es converteixi en un avantatge i no un inconvenient econòmic”.Intervindran a l'acte Romain Grau, vicepresident de l'Aglomeració Perpinyà Mediterrània. Carles Ribas tinent d'alcalde de Girona, encarregat del projecte ferroviari, Willy Müller director general de l'agència Barcelona Regional i Hervé Germà advocat transfronterer.

Es recomana reserva prèvia a [email protected] Informació: +33 6 17 76 00 67.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.