Política

Esquerra defensa la construcció d'un estat català que no exclogui ningú

Els republicans trien ‘Un nou país per a tothom' com a lema i insisteixen que cal fer un referèndum aviat

Junqueras replica a Carod dient que ERC “és la millor eina”

Al límit que comenci la campanya, dijous a la mitjanit, les forces defineixen els seus eslògans. El president d'ERC, Oriol Junqueras, i la secretària general, Marta Rovira, van presentar ahir el de la formació republicana, que ha apostat per Un nou país per a tothom.

La força independentista ofereix un programa amb la intenció d'establir un full de ruta que permeti declarar “en condicions” un estat català “no més enllà del 2014” dins de la Unió Europea i amb un procés de transició negociat amb l'Estat espanyol. Junqueras va explicar que un dels objectius del partit és elaborar un discurs que pugui donar respostes al conjunt de tota la societat.

L'endemà que Josep-Lluís Carod-Rovira apostés per bastir una esquerra alternativa a CiU en un acte amb Ernest Maragall i Raül Romeva, Junqueras es va mostrar convençut que ERC és “la millor eina” per cobrir l'espai de l'esquerra i el centreesquerra com a “pal de paller” alternatiu a convergents i populars.

El pressupost destinat a la campanya serà d'1,3 milions d'euros, un 40% més baix que el de les últimes eleccions generals del 2010. Es tracta d'un pressupost més elevat que el d'ICV-EUiA, de 500.000 euros. El PSC, tot i reduir la despesa un 33%, hi destinaran més de 2,1 milions.

No hi ha aliança antisecessionista

El Partit Conservador britànic, al govern del Regne Unit, va desmentir ahir que existeixi “cap acord, formal o informal” amb el Partit Popular espanyol per fer front comú contra el creixement independentista dins la Unió Europea. Fonts del partit, citades per l'ACN, van admetre una reunió entre una delegació del PP, liderada per Esteban González Pons, i la líder de la seva formació a Escòcia, Ruth Davison. Els tories, però, neguen amb rotunditat que tinguin “cap intenció” d'aliar-se amb el PP per afavorir que Escòcia i Catalunya quedessin fora de la UE.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.