Empreses

Projectes d'interiors a baix cost

Una empresa de Barcelona et munta un pis amb mobles d'Ikea en només nou hores

Iloftyou és una empresa que es dedica a oferir el servei d'estudi d'interiorisme low cost dirigit principalment a gent jove, famílies amb pocs membres o a emprenedors que els cal gestionar i transformar un espai. L'empresa, que només fa un any i mig que es va crear i està gestionada per la veïna de Palamós, Vera Salvat, fa propostes de remodelació i de compra de mobiliari i ofereix als seus la possibilitat de deixar-ho tot completament muntat i a punt d'entrar-hi o bé que els mateixos clients els comprin, muntin i organitzin el seu espai seguint una “guia de compra i muntatge” que els lliuren.

Tot el procés –que des de la primera reunió es fa a l'espai que s'ha de redissenyar–, fins que el projecte arriba a les mans del client, es pot fer en dues setmanes. Això és possible gràcies al fet que l'empresa s'ha especialitzat en la utilització de mobiliari d'Ikea, tot i que també n'utilitza del mateix client, si el vol aprofitat o bé, en casos específics, d'altres botigues.

El projecte Iloftyou ha estat guardonat en la tercera mostra d'emprenedors que organitza l'Assessoria Codina de Girona i pel seu departament de consultoria estratègica, El Giroscopi perquè, segons Anna Codina, responsable d'El Giroscopi, “aquest és un servei de tota la vida molt adaptat a la situació actual”.

Vera Salvat va estudiar disseny industrial i en vista que en el panorama actual, no hi tenia sortida, va decidir ajuntar-se amb un company de la Universitat per intentar trobar la veta de mercat. Els primers dissenys els van fer a casa d'alguns amics amants dels mobles econòmics i de muntar. “Veient que a la gent no els agradava haver fer cues a Ikea i, sobretot, que detestaven haver de muntar els mobles, vam decidir crear el negoci destinat a això: dissenyar, anar a comprar els mobles a Ikea i muntar-los perquè quan el client torni a casa ja no hagi de fer ben res”, diu Salvat.

A partir d'aquí, a Iloftyou fan una proposta de disseny al client i si aquest l'accepta, “nosaltres anem a Ikea, fem les cues i ho comprem, contractem el transport i el muntatge”. Un cop els mobles són a casa, la responsable d'Iloftyou –ara treballa sola i en cada muntatge contracta els professionals que necessita segons els treballs que s'han de fer a l'habitatge–, controla que tot s'instal·li on el client ha decidit. Si no s'hi han de fer obres, el termini que Salvat dóna als clients és d'unes nou hores. “La gent va a treballar a les 8 o a les 9 del matí i quan torna de la feina, el pis ja està acabat”, explica la dissenyadora, que assegura que des de l'inici del projecte fins que el pis està muntat no sol durar més d'una setmana. En el cas que al domicili s'hi hagin de fer obres, Salvat contracta des de l'arquitecte fins al paleta o al pintor.

Iloftyou, que té la seu a Barcelona, no només es dedica a habitatges particulars sinó que fan oficines –ha muntat un dels despatxos de la mateixa assessoria Codina de Girona–, o una sola habitació, o fins i tot cuines o lavabos. “El que calgui”, diu Salvat. I com a resposta a la pregunta de per què amb Ikea, Salvat no nega que els mobles d'aquesta marca sempre li han agradat “per a cada projecte em passo un mínim de vuit hores a Ikea: ja sóc un catàleg ambulant”, perquè la marca disposa d'un gran nombre de referències i de seccions i perquè “utilitzant aquests mobles puc fer projectes i cobrar poc”.

Salvat sempre destaca que es vol demarcar dels interioristes: “primer perquè treballem amb producte de baix cost i perquè normalment ens centrem en un sol establiment llevat que el client digui el contrari”. “La meva idea és que l'interiorisme estigui a l'abast de tothom. Moltes vegades cal que un professional t'aconselli perquè no saps plasmar la idea que tens al cap o fins i tot no saps el que vols, i nosaltres tenim aquesta facilitat”, assegura. Tot i així, si el client decideix que vol un altre tipus de mobles –de més qualitat que els d'Ikea o més clàssics–, l'empresa Iloftyou també té sortides, però deixa clar que, després, el preu final canvia i els terminis de muntatge també perquè s'han d'adaptar a l'empresa que fa els mobles.

El primer projecte que va fer, ja com a professional, va ser un habitatge d'un sol espai a Barcelona i des d'aleshores ha tingut comandes de fer projectes a tot Catalunya, principalment a Barcelona i la demarcació de Girona. “Ara en tinc un a Llívia”, diu. Assegura que el premi de l'Assessoria Codina li està anant molt bé, primer pel reconeixement a la tasca que fa, i perquè l'ha donat a conèixer com a professional. “I els diners que em van donar, sempre van bé”, comenta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Projectes d'interiors a baix cost

Publicat a