Política

Fernández Toxo i Méndez defensen el dret a decidir

Els líders sindicals sostenen que el rebuig de l'executiu no és legítim

Els líders estatals de la UGT i CCOO, Cándido Méndez i Ignacio Fernández Toxo, respectivament, van defensar ahir el dret a decidir del poble català. “En una conjuntura en què el govern espanyol incompleix sistemàticament les seves promeses, quina legitimitat té per regatejar aquest dret?”, es va preguntar Méndez. Tant ell com el seu homòleg a CCOO van recordar que els dos sindicats fa anys que lluiten per donar veu i vot a la ciutadania. L'últim exemple és la consulta que preparen, en què preguntaran a la gent si estan a favor o en contra de les retallades. “Estem tan a favor del dret a decidir que volem que els ciutadans opinin sobre les polítiques d'austeritat, ja que no sortien als programes electorals”, diu Fernández Toxo.

Com passaria amb la consulta catalana, els sindicats topen amb el problema que, legalment, un referèndum només pot ser convocat pel president del govern de l'Estat. “Fins i tot aquest dret a decidir ens regategen”, va lamentar el líder de la UGT, que és partidari de “d'utilitzar les vies constitucionals i modificar-les si cal”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.