cultura

El Fènix triomfa

Esgotades les 552 entrades per a les sessions especials per a subscriptors a Girona i Barcelona. Ara només en queden per al dia 20 a Lleida i Tarragona

L'acord amb ‘Fènix 11·23' s'estén ara a la presentació del film a Mallorca, amb el suport del ‘Diari de Balears' i Presència

El Fènix 11·23 triomfa. Si la producció de Joel Joan i Xavier Atance que es va estrenar divendres és un èxit a la taquilla, és evident que també ho és entre els subscriptors d'El Punt Avui. Avui fa una setmana, el diari va posar a disposició dels seus subscriptors entrades dobles gratuïtes per a la preestrena de Vic i per a sessions especials a Girona, Barcelona, Tarragona i Lleida. Per a la sessió de divendres, que es va fer abans-d'ahir a Vic, les entrades es van esgotar el mateix matí de dilluns, i per a les sessions especials de Girona (dia 20) i Barcelona (dia 21), divendres a la tarda ja no hi havia cap entrada disponible. D'aquesta manera, El Punt Avui haurà convidat un total de 256 espectadors a la sessió de Girona i 296 a la de Barcelona.

A hores d'ara, i gràcies al Club del Subscriptor d'El Punt Avui, encara es poden concertar entrades gratuïtes per a la sessió de Tarragona (el dimarts, 20 de novembre, a les deu del vespre als cinemes Ocine) i per a la de Lleida (el mateix dia, a la mateixa hora, al cinema La Rambla).

L'acord entre El Punt Avui i els productors de Fènix 11·23 va més enllà de les sessions especials de la pel·lícula (en algunes de les quals assisteixen els actors protagonistes del film), i aquest dilluns arribarà també a Mallorca, on la producció es presenta oficialment. Al Cine Ciutat de Palma, a les nou del vespre, els actors i els productors de la pel·lícula faran una projecció especial, a la qual podran accedir també lectors de Presència, el dominical d'El Punt Avui, que es distribueix a les illes a través del Diari de Balears. Així, un centenar dels lectors de Presència que siguin subscriptors del Diari de Balears podran assistir gratuïtament a aquesta sessió si prèviament en fan la reserva al Club del Subscriptor del Diari de Balears.

La pel·lícula Fènix 11·23, escrita per Albert Plans Soriano i Hèctor Hernández Vicens, explica la història real d'Èric Bertran, el lloretenc de 14 anys que el 2004 va crear un web inspirat en Harry Potter i l'ordre del Fènix per defensar la llengua catalana. Una nit, una trentena de guàrdies civils de la brigada antiterrorista de Madrid van irrompre a casa seva i el van acusar de terrorisme informàtic. El seu delicte, haver enviat un correu electrònic a una cadena de supermercats per demanar l'etiquetatge en català.

Entre els protagonistes de la pel·lícula, hi ha Nil Cardoner (que apareixia a Polseres Vermelles i que aquí interpreta Èric Bertran), Rosa Gàmiz (mare de l'Èric, actriu que ha intervingut durant cinc anys a la sèrie Ventdelplà), Àlex Casanovas (el pare), Lluís Villanueva (que ha treballat a Soldados de Salamina i Que se mueran los feos, entre d'altres), Roberto Álamo i Ana Wagener (que interpreta la fiscal de l'Audiencia Nacional que apareix en el film).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.