Política

Feijóo veu un Mas rendit i l'avisa que no es paguen els deutes “agitant banderes”

El president de la Xunta diu que els que més debaten sobre el territori són els que menys se'n preocupen

Camacho fa una crida en contra del “pensament únic”

Cap de setmana carregat d'estrelles del PP. Si divendres i dissabte era el president de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy, el que donava suport a Alícia Sánchez-Camacho, ahir va ser el torn del president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo. Aprofitant la seva estada a Barcelona per visitar el Centre Gallec, Feijóo va entrar de ple en la campanya catalana. I ho va fer per avisar el candidat de CiU, Artur Mas, que “agitant les banderes” no es resolen els problemes econòmics ni es paguen els deutes. Arguments semblants als que va esgrimir Rajoy a Lleida i a Tarragona, i que Camacho fa mesos que utilitza. “Ha desaparegut la capacitat i la voluntat per resoldre'ls de qui ha tingut l'honor, el deure i l'obligació de governar Catalunya”, va dir Feijóo, que va tornar a fer servir el mateix símil: “Els polítics no estan per agitar banderes, sinó per pagar factures.” A banda, va insistir que un polític no és superior a ningú ni té la veritat absoluta.

Però, tot i així, es va inflar el pit i es va posar com a exemple de governant que ha d'explicar la veritat als seus ciutadans i que, després, a finals d'octubre, tornés a obtenir la seva majoria absoluta. Va ironitzar que a ell també li hauria agradat dir als gallecs que tots els problemes de la seva comunitat vénen de fora i que no hi tenien “res a fer perquè els culpables eren a Madrid”, però va assegurar que això no hauria estat cert. I, per això, va contraposar la seva actitud amb la dels que han “fracassat” o s'han “rendit” davant els problemes de la crisi actual, al·ludint Artur Mas. De fet, segons ell, els que debaten constantment sobre el territori són els que menys es preocupen per la gent que hi viu.

Feijóo, que a final d'agost va generar una polèmica a Catalunya declarant: “Avui Galícia paga i Catalunya demana”, va dedicar tota la seva intervenció a contraposar la gestió del PP a la d'altres partits i a desacreditar Mas com a governant. “Jo no podré ser el president de la Xunta si no compleixo la Constitució”, va concloure el president gallec, amb referència al referèndum d'autodeterminació que vol convocar Mas i que també té el suport d'ERC i ICV.

La cançó de l'enfadós

La lletra és gairebé la mateixa cada dia i canvia la tonada segons el lloc. Però l'esperit de la campanya del PP segueix inalterable: l'alternativa al separatisme que representa la independència i les benevolències de pertànyer a l'Estat espanyol. I Camacho se sap la lletra a la perfecció i ahir la va tornar a entonar. “Catalunya no seria el que és i no es podria comprendre sense l'aportació de tants catalans procedents de tots els racons d'Espanya.” El remei, davant de tanta divisió, és seguir com fins ara, en convivència. En aquest sentit, va defensar una Catalunya de llibertat i pluralitat on cadascú es pugui sentir “el que vulgui, sense renunciar a cap identitat”.

Abans, la líder del PP català va tornar a animar els catalans a no deixar-se intimidar “pel pensament únic”, i a acudir a les urnes el 25 de novembre per impedir que s'imposi el separatisme. Per això, diu, el PP és garant que es mantingui la diversitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.