Empreses

Nanoniano crea roba de nens original i artesana

L'empresa familiar, que va néixer l'any 2005 a Sant Feliu de Llobregat, aposta per dissenys propis i motius de tradició catalana

Xavier López i Cèlia Mirete són Nanoniano, una empresa familiar del Baix Llobregat que crea de forma artesanal roba per a infants –samarretes i vestits– i davantals per a professors d'escola amb motius relacionats amb cançons i contes catalans i amb Barcelona. “Venem el 70% de les 10.000 peces que fabriquem anualment”, explica López que, des del seu taller situat a Sant Feliu, cogestiona la firma, que ofereix més de 40 models diferents. Cada temporada presenten tres o quatre novetats. “Com que tot el procés és artesanal podem detectar el que agrada o no, i anar oferint nous dissenys. Aquest cop, per exemple, hem fet un pirata”, afegeix. Al principi, els dos artesans van apostar per estampacions complicades que han anat simplificant fins definir una línia senzilla que juga amb els colors de la samarreta –treballen bàsicament amb el vermell, el verd i el blau– i els dels dibuixos dissenyats per ells. “La talla que més es ven és la de 2 a 3 anys, però en fem de 0 a 12”, afegeix.

Tot i que s'elaboren i venen durant tot l'any, la temporada més forta és la d'hivern, quan es fan més fires d'artesania. Els productes, però, es poden adquirir a diferents botigues de Barcelona, Girona, l'Hospitalet de Llobregat, Lleida i Cardedeu, a través de la pàgina web www.nanoniano.com i directament al taller.

La matèria primera de la roba que elaboren és el cotó i en el procés d'elaboració no utilitzen cap tipus de dissolvent. Utilitzen samarretes fetes en una fàbrica anglesa situada a Tanzània i es basa en els principis del comerç just. A més, per a peces més específiques, treballen amb una firma tèxtil familiar de Mataró. El propietari afegeix que “l'1% de la facturació anual es dedica a dues ONG: Creu Roja i Metges sense Fronteres”. López comenta que han notat la crisi i que l'objectiu ara és anar mantenint-se. Tot i això, pensen en nous projectes com passar el disseny de les samarretes al paper i crear llibres amb les il·lustracions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Nanoniano crea roba de nens original i artesana

Publicat a