Un llibre recull la biografia del cooperativista Miquel Mestre Avinyó

L'antropòleg Jordi Suñé Morales és l'autor de Miquel Mestre Avinyó, la biografia d'aquest cooperativista nascut a Mont-roig del Camp l'any 1890 que va ser un dels impulsors del cooperativisme de consum a les comarques tarragonines als anys vint. El llibre és el catorzè volum de la col·lecció Cooperativistes Catalans, que impulsa Cossetània Edicions.

Miquel Mestre, que va morir a Barcelona l'any 1976, va ser un destacat líder obrer durant la dècada del 1910 a Reus, on va presidir les Joventuts Socialistes locals. A partir del 1934 va presidir la Federació de Cooperatives de Catalunya i la Federación Nacional de Cooperativas de España. També la Confederació de Cooperatives de Catalunya (1936) i el Consell Superior de la Cooperació (1938). Va ser director general de Proveïments de la Generalitat (1937), membre del Consell d'Economia (1937) i adjunt del director general de Abastecimientos de la República (1938), entre altres càrrecs. Mestre va exercir un paper molt important en la defensa del moviment cooperatiu en el context revolucionari de la Guerra Civil. El llibre es presenta avui a les vuit del vespre a l'ajuntament de Torredembarra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.