Política

La iaia Isabel entra en campanya

Demana el vot per Solidaritat en un nou vídeo i acompanya López Tena en un acte electoral a Sant Feliu

L'àvia d'origen extremeny ja va gravar unes imatges per dir-li a l'expresident Fernández Vara que no pensava tornar a la seva terra natal “perquè no li donava la gana”

Isabel Buján, l'àvia d'origen extremeny que va enregistrar un vídeo per dir-li a l'expresident d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, que no pensava tornar a la seva terra natal perquè “no li donava la gana”, ha irromput en campanya per demanar el vot per Solidaritat Catalana per la Independència (SI). Buján ha gravatunes imatges en les que demana el vot pel la formació independentista i ha fet costat al candidat Alfons López Tena en l'acte de campanya d'aquest dijous al vespre a Sant Feliu de Llobregat.

La iaia Isabel va publicar el seuprimer vídeoper respondre a les declaracions de l'expresident extremeny Guillermo fernández Vara, que havia dit que si Catalunya fos independent, hauria de “retornar les 150.000 persones que van ser sostretes” a Extremadura. En el seu missatge, Buján assegurava que es trobava “molt bé a Catalunya” i no pensava tornar a la seva terra “perquè no li donava la gana”. Afegia a més que si Fernández Vara volia que els extremenys marxessin de Catalunya, que els donés “feina i un habitatge digne”. “Aleshores veuríem si marxen molts extremenys de Catalunya, que no ho crec, perquè ens han tractat molt bé”, insistia.

Ara, la protagonista d'aquelles imatges ha donat un pas més i ha demanat el vot pel cap de llista de SI. “Hem d'anar a votar el dia 25. És obligatori per al futur de Catalunya. Necessitem aquests vots, volem ser independents. I jo, que sóc una catalana adoptada, votaré a López Tena, perquè crec que és dels més legals que hi ha al planeta”, assegura en el nou vídeo.

A més, l'àvia d'origen extremeny ha participat aquest dijous en l'acte de campanya de Solidaritat a Sant Feliu de Llobregat per dir que cal “donar una vida millor als nostres fills i als nostres néts”.

Beques salari i inversió en recerca

En declaracions als periodistes abans del míting, López Tena ha explicat la seva proposta per atorgar “beques salari” als estudiants universitaris. “Si ho féssim per a 100.000 joves, a 1.000 euros per cada jove, seria una xifra assumible”, ha considerat el candidat solidari. Als ajuts hi optarien tots els alumnes per igual, independentment dels seus recursos econòmics, per garantir una educació “universal i de qualitat” i evitar “el risc” de segregar els alumnes en universitats públiques o privades segons els ingressos familiars.

A més, ha proposat triplicar la inversió en I+D i que passi de l'1% actual al 3%, per garantir també que “la gent millor formada pugui trobar feina en investigació”.

Resposta a Bono

Per altra banda, López Tena ha lamentat les declaracions de l'expresident del Congrés, el socialista José Bono, que ha dit que “quan va començar a ser sospitós ser alemany i jueu, les coses van començar a anar malament”. “Se li hauria de recordar al senyor Bono que nosaltres, els que volem la independència, lluitem perquè els que estan contra la independència puguin votar, no com el senyor Bono que vol impedir-nos votar a tots”, ha reblat el cap de llista de SI.

López Tena ha titllat d'“indignes” les declaracions del conseller Felip Puig, que ha valorat que la vaga s'ha saldat “sense incidents notables”, si bé s'ha disculpat per l'agressió policial a un menor. El candidat de SI ha lamentat que el PSC no hagi volgut afegir-se a la petició de SI, ERC, ICV-EUiA per convocar la Diputació Permanent del Parlament perquè el titular d'Interior doni explicacions sobre la càrrega policial a Tarragona. Si més de dos grups ho demanen, la presidenta del Parlament ha de convocar la Diputació Permanent de manera “urgent” però el reglament no especifica un termini concret. En aquest sentit, López Tena ha dit: “Veurem si De Gispert actua de manera diligent o de manera sectària”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.