Política

Curiositat per un estil diferent de fer política

Lluc Salellas nota interès per part de persones desencantades amb els partits tradicionals per conèixer a fons el projecte de la CUP

Creu que el que més els valoren és “la claredat amb què es diuen les coses”

La irrupció de la CUP dins el panorama electoral d'àmbit nacional ha despertat curiositat entre algunes persones desencantades de la classe política. Almenys aquesta és la percepció que té el cap de llista de la formació a Girona, Lluc Salellas. El jove candidat (27 anys) explica que se li acosten votants dels grups que van formar el tripartit, que arran de la gestió que van fer en el govern no havien tornat a votar, i ara, amb la CUP, se senten, li diuen, “il·lusionats de nou”. De les trobades que ha tingut amb els ciutadans, Salellas n'extreu que el que més valora la gent és “la claredat amb què es diuen les coses”. Destaca que encara més que quan fan el discurs independentista, la gent els “ovaciona” quan expliquen que no pagaran el deute dels bancs “perquè nosaltres no l'hem generat”.

És habitual que els mítings dels diversos grups els segueixin sobretot simpatitzants. És a dir, persones a les quals no fa falta guanyar-se perquè ja són vots assegurats. Els gironins de la CUP, però, noten que en els actes que organitzen hi ha molta gent indecisa que hi va per conèixer una mica més en profunditat el seu projecte polític. Pel que fa al seu potencial electorat, Salellas admet que hi ha molta gent jove, però també persones que els anys 60 i 70 del segle passat militaven en la lluita antifranquista i pels drets socials, i que els veuen com una mena de relleu generacional. No accepta que se'ls qualifiqui de fills del comunisme tradicional, i recorda que entre els membres de la candidatura hi ha “gent hereva dels sindicats llibertaris, socialdemòcrates radicals, etcètera”.

Els pregunten sovint sobre el seu compromís amb l'exercici d'una acció política ètica i transparent. A vegades, semblen preguntes fruit de la desconfiança. Salellas ho entén com a raonable per “l'estil de fer política que han demostrat els altres partits”. El seu millor aval, assegura, és el comportament dels seus regidors i alcaldes, i les mesures de control a l'acció dels seus diputats que han inclòs en el programa electoral.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.