Política

Barroso ratifica que si Catalunya sortís d'Espanya, estaria fora de la UE

El president de la Comissió Europea explica que es manté la posició expressada per escrit el 2004

Barroso s'ha referit a les aspiracions sobiranistes de Catalunya abans de la seva participació en la Cimera Iberoamericana de Cadis

El president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso, ha ratificat aquest dissabte que si Catalunya se separés d'Espanya hauria de començar a negociar la seva adhesió a la Unió Europea. Barroso s'ha referit a les aspiracions sobiranistes de Catalunya en la roda de premsa que ha ofert a Cadis amb motiu de la seva participació com a convidat en la Cimera Iberoamericana.

Preguntat si la Comissió Europea segueix mantenint la seva posició relativa a que quan un territori se separa de l'Estat que pertany a la UE ha de començar des de zero per aconseguir la seva adhesió a la família europea, Barroso ha respost amb un rotund “sí”.

“La situació jurídica no ha canviat des de 2004, ja que el Tractat de Lisboa no ha introduït cap canvi sobre això, i, per tant, puc confirmar que la posició de la Comissió en aquesta qüestió segueix sent la mateixa”, ha recalcat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.