Infraestructures

infraestructures

L'aeroport de Girona posa en marxa el pla d'hivern

Aena ja ha posat en marxa el pla d'hivern per a l'aeroport Girona-Costa Brava. El pla consisteix a tenir a punt diversa maquinària en cas que calgui actuar per circumstàncies meteorològiques adverses que puguin afectar les operacions aèries, com ara els casos de gel i neu. El pla preveu també tots els procediments que s'han de seguir si es produeix algun episodi d'aquesta mena, de manera que l'actuació pugui ser al més ràpida i efectiva possible i en resultin afectats el mínim imprescindible els vols i els viatgers. La maquinària serveix per actuar en la neteja de les pistes, la plataforma i els carrers de rodament.

Dues màquines

L'aeroport de Girona i el de Barcelona són els dos únics de Catalunya en què Aena ha posat en marxa el pla d'hivern. En el cas de les instal·lacions de Vilobí, es disposarà d'un camió llevaneus amb un sistema per estendre urea i un altre de semblant però amb un sistema d'aspiració i escombra. També es disposarà de sis tones d'urea i dues de nitrat magnèsic. A part d'aquests mitjans propis, s'ha contactat amb una empresa externa que aportarà més mitjans cal en cas que hi hagi un fenomen meteorològic molt extrem.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.