Política

Junqueras: “La majoria absoluta de CiU seria el millor escenari per al PP”

ERC treu les urpes en la batalla pels indecisos

El candidat diu que el PSC és de dretes i que la seva és l'única força d'esquerres amb capacitat d'influir

Des d'inici del compte enrere electoral, ERC havia mantingut a mínims la bel·ligerància amb CiU, però ara ha passat a l'atac. Coses dels tempos de campanya i de la insistència d'Artur Mas a demanar vots “prestats” i fixar la majoria absoluta com a condició sine qua non per tirar endavant l'aposta independentista, comportament que ahir Oriol Junqueras va titllar de “poc elegant” i que li va servir per bastir una comparació feridora: “ERC diu que, faci el resultat que faci, es posarà al servei del país, i CiU, que si no fa el resultat que vol, no farà res perquè el país avanci.”

Junqueras, que va triar un acte d'El Periódico per escenificar la rebregada a Mas i hi va insistir al vespre en un míting a Vic, va presentar ERC com el garant de la independència, però també com l'única alternativa d'esquerres, perquè el PSC “no sap què vol” i “fa polítiques de dretes”, i ICV per si sola “no tindria capacitat d'influir”. No, la batalla pels indecisos no permet deixar cap flanc al descobert.

Però ahir l'objectiu principal era alimentar els recels vers les intencions de CiU. Junqueras va assegurar que Mas no li ha fet cap oferta per entrar al govern, opció que “en principi”, va dir, no es planteja. Al capdavall, seguint la seva argumentació, que inclou l'aspiració de ser segona força, “seria un missatge molt potent que president i cap de l'oposició sortissin junts a explicar al món que Catalunya vol fer un pas endavant”. El però és que “potser Mas no vol sortir al costat d'ERC, i potser això és que no acaba de voler que Catalunya avanci”.

Amb qui no té dubtes, sinó certeses, va dir, és amb el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida: “L'experiència ens ensenya que ell ja té un estat, que és l'espanyol, i s'hi sent molt còmode.” I per Oriol Junqueras, amb majoria absoluta de CiU, “la segona força seria Duran”, el que configuraria “el millor escenari pel PP”, a qui va dedicar també una atzagaiada arran de la proposta estatal de regularitzar immigrants que comprin pisos de més de 160.000 euros: “Nosaltres, la nacionalitat no la venem, la donem a qui la vol.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.