Política

Camacho fa una lectura interessada d'un dictamen de la UE sobre la independència

La candidata del PP català va canviar durant el debat de TV3 el sentit de la resolució de la CE sobre la possible permanència a Europa d'un territori que s'independitzés d'un estat membre

La líder popular va assegurar que una nova “regió” independent podria “convertir-se en un país tercermundista”

La presidenta del PP català i candidata a la presidència de la Generalitat del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, va canviar el sentit d'un dictamen de la Comissió Europea (CE) sobre la possible permanència a la UE d'un territori que s'independitzés d'un estat membre. Durant el debat electoral que va emetre TV3 el passat diumenge, Camacho va llegir el text i va afirmar que “una nova regió independent podria, pel fet d'independitzar-se, convertir-se en un país tercermundista”. En canvi, el document que el col·legi de comissaris de la UE va emetre el 2004 sentencia que: “Una nova regió independent, pel fet d'independitzar-se, es convertirà en un tercer Estat en relació a la Unió”. El terme “tercermundista”, doncs, no apareix en el Diari Oficial de la Unió Europea.

En una entrevista d'aquest dimecres a la nit al programa Àgora de TV3, Sánchez-Camacho ha assegurat que el text que va llegir durant el debat electoral corresponia al document oficial que li va enviar el ministeri d'Exteriors espanyol. Segons Camacho, el dictamen que va emetre la UE el 2004 no tractava única i exclusivament sobre la independència d'Algèria, sinó que el tercer i quart punt del text es referia a una possible secessió de Catalunya.

En aquest sentit, la líder popular ha assegurat que el text utilitzava el terme “tercermundista” per referir-se a la situació “d'aïlladament” en que quedaria una Catalunya independent. . “Qualsevol zona que se separi de l'Estat quedaria fora d'Europa i dels tractats i en situació tercermundista”, ha reiterat Camacho.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.