Política

Reagrupament dóna el suport a CiU, a Girona

Vila agraeix la “generositat” d'Rcat, que creu que ara cal prioritzar el país

Reagrupament Independentista (Rcat) ha participat en la campanya electoral, però discretament, ja que no hi concorre com a partit, i demanant el vot per a CiU. Ahir es va fer l'únic acte conjunt de campanya entre les dues formacions polítiques, davant d'unes 70 persones a l'Ultònia de Girona. La coordinadora d'Rcat del Gironès, Rosa Cruz, va presentar l'acte, on hi van ser la número 2 del partit, Rut Carandell, i els números 1 i 3 de CiU a Girona, Santi Vila i Carles Puigdemont. Des de Reagrupament es va insistir que el procés que ha iniciat Catalunya requereix d'un lideratge fort als ulls del món, i que per això donen el suport a Artur Mas. Segons Carandell, “ens sentim guionistes de la història que passa aquests dies, però ens posem en un segon pla perquè ara el món ens mira i hem de prioritzar la llibertat de la nació”. Reconeixia així que a molts ciutadans els pot costar “prestar el vot” a CiU, però apostava per aquesta opció “perquè hem de fer confiança a Mas, que és qui ha de capitalitzar el procés”. Tant Vila com Puigdemont van agrair aquest gest. El cap de llista de CiU va afirmar que “la història ha donat lliçons, i en moments transcendents com aquest hem estat petits. Ara el model de progrés i benestar està en risc, i Reagrupament ha sigut generós”, i hi va afegir que “s'ha de fer costat al compromís que ha pres el president Mas”. Puigdemont va insistir en aquesta línia: “Als patriotes que estan disposats a tot per el país, els demanem el vot en aquestes eleccions, perquè CiU permetrà aconseguir la independència.”

Mas-Colell, a Roses

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, i Santi Vila van participar ahir en un dinar amb empresaris a Roses. Tots dos van coincidir en la necessitat de millorar la competitivitat de sectors clau de les Girona i la seva capacitat exportadora. El dèficit fiscal i la necessitat d'invertir en millors infraestructures van ser també dues de les reclamacions. Segons Vila, “una Catalunya amb estat propi pot ser la gran porta mediterrània al món”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.